Hvornår man skal plante en hindbær Bush

April 2

Brombær, hindbær og andre "cane bær" er kultiverede baggård afgrøder. Disse planter producerer energisk og kræver lidt vedligeholdelse udover beskæring, så længe de har ret vækstbetingelser. Basisk jord, dårlig belysning eller nærhed til nogle problem afgrøder kan mindske din hindbær chance for succes. Hvor, hvordan og hvornår du planter dine hindbær buske gør en betydelig forskel i hvor godt de gør.

Beliggenhed

Hindbær er bedst på en solrig beliggenhed med næringsrig jord, regelmæssig adgang til vand og god dræning. Steder at bor våde sent i foråret kan producere problemer, herunder roden svamp. Undgå plantning din hindbær i eller i nærheden af websteder, hvor du har dyrket tomater, peber, aubergine, kartofler og andre medlemmer af natskyggefamilien. Disse planter bærer en form for root rot kaldet verticillium, der har tendens til at sprede til hindbær. Fjerne hvilken som helst vilde hindbær eller brombær fra webstedet, før du planter, for at forhindre spredning af vira og andre sygdomme.

Jordtype

Hindbær er bedst i en veldrænet, let sur jord, der er rig på organisk materiale. Begynde at forberede jorden et år eller to før du agter at plante buske. University of Maine anbefaler ændring af syre jord med aske eller kalk at nå frem til en pH på 5.6 til 6.2. I basisk områder skal du tilføje tørv eller andre sure materialer til at forbedre jordkvaliteten. Jord fattige på organisk materiale, overveje tilling en cover afgrøde, kompost eller gødning i jorden året før du plante. Hvis dit websted modtager dårlig dræning, oprette et højbed eller hill for hindbær.

Hvilende Suckers

Traditionelle rød og sort hindbær planter er fremstillet hvilende suckers og bør plantes tidligt i foråret, så snart jorden er blød nok til at arbejde. Disse anlæg bør placeres i jorden i det tidlige forår, på den samme dybde som de voksede i det felt eller børnehave. Sprede rødder i plantning hul, opfyldning med jorden og sveske stilke til 5 inches. Vand grundigt lige efter omplantning.

Tip-lags stiklinger

Disse stiklinger er normalt anvendes til sort eller lilla hindbær og bør plantes, mens stadig sovende. Placere dem så kronen knopper ansigt overfladen af jorden og begrave kronen omkring 3 inches dyb. Skær stilken til jordoverfladen og vand umiddelbart efter plantning.

Rodstiklinger

Disse hindbær bør plantes 3 inches i jorden i det tidlige forår. Bruge to rodstiklinger pr. bakke eller for hver 3 fødder af Pyrenæisk stil plantning. Som med andre hindbær, vand lige efter plantning.

Væv-kulturperler hindbær

Disse planter er kulturperler fra væv af eksisterende hindbær planter og producere mere ensartede resultater. Disse hindbær kommer også med en lavere risiko for sygdom. Disse klonede planter der dyrkes indendørs og skal plantes efter risiko for frost er overstået i foråret. I modsætning til hvilende planter, ikke kan de overleve svære kulde. Dække rødderne med jord på omkring 3 til 4 inches dyb. Fast jord omkring planter og vand grundigt.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com