Vinca sorter

April 2

Vinca sorter

Vinca er grupperet under to typer - vinca mindre og vinca større. Vinca mindre vil nå højder på 4 til 6 inches. Vinca større har større, bredere blade end vinca mindre og vil vokse så høje som 12 til 18 inches. Begge typer gør effektiv jorden covers, selvom vinca major breder sig hurtigere og kan blive invasive. Vinca mindre er strengere, hårdfør i USDA zoner 4 til 9, mens vinca større er hårdfør i zonerne 6 til 9.

Belysning

En forholdsvis ny række vinca mindre, belysning, er værdsat, ikke kun for sin kraftige vækst og store lys blå blomstrer, men dens usædvanligt brogede blade. Belysning er en slående landskab plante men kan også plantes i en container eller hængende kurv.

Ralph Shugert

Ralph Shugert er bemærkelsesværdig for dens himmelblå blomster og cremet hvid grænser, som kant hvert blad. Ralph Shugert, en mindre, vinca er en effektiv bunddække, eller det kan plantes i beholdere, hvor vinstokkene kan overlappe over kanterne.

La Grave

La Grave, et almindeligt dyrket vinca mindre, er begunstiget for sin evne til at producere masser af store, lavender-blå blomstrer. Mens La Grave gør en effektiv bunddække, kan flere planter være nødvendig, da anlægget har tendens til at klumpe og ikke spredes så hurtigt som andre sorter.

Variegata

Vinca større Variegata udmærker sig ved den attraktive løv markeret med cremet skjolder. Variegata er også kendt som Elegantissima. Plantet som et bunddække, vil Variegata lyse op i en skyggefuld plet i en skov have. Det kan også grænse et blomsterbed eller plantes i en container.

Maculata

Maculata, en bred vifte af vinca større, har grøn, guld og hvid løv. Små, dybe blå blomster vises på den skinnende grønt løv i løbet af sommeren. Maculata fungerer godt i altankasser eller hængende containere.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com