Er det for koldt for blåbær planter i Minnesota?

April 3

Er det for koldt for blåbær planter i Minnesota?

Flere faktorer gør voksende blåbær (Vaccinium spp.) i Minnesota vanskeligt, herunder de længe, intenst kolde vintre, tørring vinter vind og nonacidic jord. Blueberry typer, såsom nordlige highbush og rabbiteye blåbær, som vokser let i østlige og sydlige USA vil ikke overleve Minnesota overvintrer udendørs. Takket være opdræt og evaluering programmer på University of Minnesota er nogle hybrid blåbær egnet for kultur i tilstanden Gopher.

Typer af Blueberry buske

De eneste blåbær med demonstreret frosthårdførhed til Minnesota klima er hybrider af nordlige highbush blåbær (Vaccinium corymbosum) med kompakthed og usædvanlig koldt-hårdførhed lowbush Blueberry (V. angustifolium). Disse hybrider bliver nogle gange kaldet "halv-høj blåbær." University of Minnesota udvidelse anbefaler disse sorter: Northblue, Northcountry, Northsky, St. Cloud, Polaris og Chippewa. Minnesota er i US Department af landbrug plante hårdførhed zoner 3 og 4, der er for koldt til pålidelige overlevelse af andre blåbær vokset i andre områder af USA.

Voksende krav

Når voksende halv-høj blåbær sorter i Minnesota, Mød andre dyrkningsforhold at sikre deres sundhed og lang levetid. Jorden skal være stærkt Sure, ideelt med en pH 4.0 til 5.0. Minnesotas jord er ofte lerede ler med en neutral basisk jord, selv om i nordøstlige Minnesota conifer woodlands, jord er naturligt sure. Vestlige Minnesota jord er basisk og prairie vindene er dødbringende i vinter. Blåbær har brug for en løs og smuldrende jord rig på organisk stof og forblive jævnt fugtig, aldrig klæg. Plant dem i en fuld soleksponering i et læ sted.

Animalske trusler

Dyr udfordrer Minnesotans. Hvis frugter udvikler på halv-høj blåbær buske, vil forskellige sangfugle besøg planterne og hurtigt stjæle bær. Netting er nødvendig for at holde fugle fra fuldt rendering en produktiv plante golde. Kaniner vil spise kviste af blåbær i efterår og vinter, når andre fødevarer er knappe. Wire hegn anbringelse er nødvendig for at beskytte buske, især i de sydlige og vestlige amter i Minnesota.

Frugtproduktion

Vinter overlevelse er nøglen til blåbær produktion i Minnesota. Uanset vinter trussel, skal rigelig grene overleve i rækkefølge for blomstring og frugtsætning er muligt. Blåbær bloom på kviste, der voksede det foregående år. Vinter dieback af planter ender effektivt mulighed for blomstring og frugtsætning for den næste vækstsæson. Beskære med tilbageholdenhed, men Fjern alle døde væv i det tidlige forår. Beskær så en god balance mellem eksisterende blomstrende kviste og ny vækst i produktionen, vil blomstre til næste år.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com