Clematis kan formeres ved stiklinger?

April 4

Clematis kan formeres ved stiklinger?

Clematis vinstokke root forholdsvis let gennem stiklinger. Denne metode til formering er endda bruges til at hjælpe igen befolke den truede arter af clematis, Clematis sociales, da det er den mest effektive måde at producere store mængder af nye, bæredygtige planter fra forældreplanter i en kort tid.

Værktøj og udstyr

Tage stiklinger kræver skarpe redskaber til at forhindre skade på både moderplanten og stiklingerne, selv. Beskadiget væv ikke rod så let. En skarp kniv eller en skarp par grensakse, der er blevet desinficeret er bedst. Medmindre transplantationer går lige ind i haven, skal de plantes i lys potning medier i små beholdere med huller i bunden, indtil de rod. Ohio State University udvidelse anbefaler en blanding af to dele sand til en del tørv. Rode hormoner er ikke nødvendig, men kan bruges til at hjælpe den rode proces.

Tidsramme

Stiklinger er bedst træffes i forsommeren (mens de er voksende aktivt) så de vil rod i tide til at blive plantet i haven i sensommeren og acclimate før vinteren sætter ind. Det tager clematis stiklinger ca. fem uger til roden, selvom nogle sorter tage længere tid. Hvis rødderne ikke er veludviklet af sensommeren, holde stiklinger indendørs gennem vinteren og plante dem i foråret.

Metode

Ny vækst, som lige begyndt at hærde (turn træagtige eller stiv) er bedst for stiklinger. Fjerne alle blomster på skæring, fordi opskæring ikke kan støtte dem og danner rødder på samme tid. En længde af vin kun fire noder (eller områder hvor blad eller blad dækbladsudvikling møder stammen) er nødvendige for formeringsmateriale. Fjerne de nederste blade, som denne halvdel vil sidde i de rode medier og formen rødder. Holde de øverste blade til photosynthesize mens rødder danner.

Pleje

Give et fugtigt område, let fugtig jord og morgen til eftermiddag solen til at hjælpe stiklinger rod hurtigt. Tør luft understreger bladene. Tør jord afskrækker rodnet, men lokaltrafikforbindelser, klæg jord vil rådne stilk, før det kan rod. Varm eftermiddag jord vil understrege bladene, men mangel på sollys vil forhindre stiklinger fra at have nok energi til at producere rødder. Ingen gødning er nødvendige under rodnet.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com