Kan du rod en Butterfly Bush?

April 4

Kan du rod en Butterfly Bush?

Buddleja er det almindeligt kendt butterfly bush. Det er vokset for de tunge pastel blomst spir, der er så rigeligt de bøje grenene af anlægget. Blomsterne er lavendel, blå, pink, koraller og endda næsten sort. Spir består af klynger af små blomster, hvoraf nogle er duftende. Blomsterne er båret fra forår til efterår og tiltrække en bred vifte af bestøvere og kolibrier. Butterfly bush er en sommerfugl plante, der spreder sig let med frø eller stiklinger.

Identifikation

Butterfly bush kan vokse op til 12 fod høj, selv om der er nu indført sorter, der er mere kompakt. Anlægget har alternative grå grønne blade, der er 6 til 10 inches længe og lance formet. Bush har en vane for at fremstå pjuskede med lange overordnede grene, men kan skæres tilbage næsten til jorden i foråret og vil komme tilbage tykkere. Buddleja er let at vokse, tørke tolerant anlæg, der tilføjer højde og farve på landskabet.

Metoder til formering

Butterfly bush re frø sig naturligt og anses for at være helt invasive i nogle områder. Frø kræver ingen hvilende periode og vil rod i enhver veldrænet jord hvor der er fuld sol. Planten kan også formeres ved air lagdeling. Air layering sker i naturen, når en filial bliver bøjet og er begravet i jorden. Ofte er et knæk på webstedet bøjet, som tilskynder hepper som grenen forsøger at overleve. Den lethed, hvormed det udbreder i naturen har mærket sommerfugl plante som skadelige ukrudtsplante i mange stater.

Rode en skæring

Buddleja etablerer hurtigt og kan gengives gennem tip stiklinger. Planternes rødder så nemt der er ingen grund til at bruge en rode hormon til at anspore dannelse af root celler. Tip stiklinger rod den letteste og skal høstes i foråret at få de bløde træ eller nye træ stiklinger. Tilskæring skal have mindst én vækst node på spidsen. Bladene er fjernet for afskårne enden og skæring er plantet i en jord-mindre medium i mindst to uger, eller indtil det rødder.

Advarsler

Butterfly bush er hjemmehørende i Kina og er vokset i varmere klimaer i verden som en prydplante. Det anses for invasive i dele af USA som Washington state og Oregon. Det er også invasive i Australien og New Zealand. Det er en vigtig plante for at etablere vækststeder i områder, der er decimeret af klimaændringer eller katastrofale begivenheder; anlægget skal dog overføres kun i områder hvor det ikke skønnes et irritationsmoment.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com