Kan Petunias overleve udenfor?

August 16

Kan Petunias overleve udenfor?

Petunias trives i fuld sol og vokse godt i beholdere, så de gør ideelle blomster til små rum samt anlagte blomsterbede på store ejendomme. De fleste moderne petunias er en hybrid af sydamerikansk oprindelse og er kendt for en prangende display hele sæsonen. Vælge de bedste placering og jord typer i din have eller balkon for at sikre dens succes.

Ideel placering

Petunias kan sås fra frø indendørs et par uger før plantning sæson kommer i gang, eller du kan købe stiklinger eller fuldvoksen planter på en planteskole at placere i din container eller haven. Vælg en placering, der får masser af solskin inden omplantning, selvom petunias kan gøre godt i delvis skygge. Ikke placere udendørs indtil efter faren for en sen frost er kommet og gået (Alternativt kan du teste jordbundens temperatur - plantning er sikkert, når det når mindst 60 grader Fahrenheit).

Jord

Petunias gør bedst i godt afdrypning jord, så hvis du ikke plante dem i en beholder med pottemuld, skal du sørge for stedet i din have, at du vælge afløb godt. For at bestemme dette, kan du grave et hul i området 1 tomme dyb og 2 inches lang og fylde den med vand. Hvis det afløb væk i ca 30 minutter, er din jord i god form til petunias. Hvis det tager længere tid, det kan blive for kompakt eller har overdreven ler.

Vedligeholdelse

Deadheading, eller klemme ud de visne blomster, er en fantastisk måde at formindske grøn vækst og tilskynde flere blomstrer. Vand rigeligt efter omplantning og dagligt, men kun når jorden omkring planten bliver tør. Overdreven vandkande forårsage skade på planten eller det kan få det til at blive tynde. Tilføje barkflis omkring bunden af dit anlæg til kontrol weed vækst samt mindske behovet for hyppig vanding.

Kendte problemer

Petunias generelt er upåvirket af skadedyr, selvom budworm larve elsker at spise knopper og blade. Opretholde ordentlig jord fugt kan forhindre mange kendte petunia problemer som kan tilføje et par næringsstoffer, hvis bladene bliver gule. Petunias, mens trives godt, ikke tåle nedenfor-frysning temperaturer, så forventer deres sæson til slut når den første kolde periode ruller gennem dit område. Som årlige planter, vil de ikke regrow det følgende år.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com