Gode grøntsager til at vokse i skyggefulde områder

April 10

Gode grøntsager til at vokse i skyggefulde områder

En sprudlende, solrig baghave er en luksus, ikke alle gartnere kan nyde. Nogle baggårde har masser af plads, men ikke meget sollys adgang. Den gode nyhed er, at visse vegetabilske planter er velegnet til dyrkning i delvis skygge betingelser. Disse planter er tolerante over for, og foretrækker selv, køligere temperaturer og mindre sollys. En gård uden meget sol behøver ikke at omstøde din vegetabilske haven planer.

Bladgrøntsager grønne grøntsager

Bladgrøntsager vokse en overflod af grønt løv, der er ideel til at spise i salater, supper og gryderetter. Disse typer af planter er traditionelt cool-sæson grøntsager, hvilket betyder at de vokser i efteråret eller foråret når temperaturerne er køligere. På grund af dette er bladgrøntsager grønne grøntsager velegnet til dyrkning i delvis skygge. Grøntsager inkluderet i denne kategori er grønkål, spinat, rucola, salat og anden salat greens.

Rodfrugter

Rodfrugter også producere løv over jorden, men den spiselige del af disse grøntsager er faktisk den rod, der ligger under jorden. Rodfrugter er også tolerante af køligere temperaturer, derfor er de ideelle skygge-haven grøntsager. Når plantet sent på sæsonen, fortsat de fleste af disse rodfrugter producere sent ind i år. Rodfrugter omfatter kartofler, søde kartofler, yams, radiser, pastinak, gulerødder, roer og majroer.

Andre typer af grøntsager

Bønner vokser på buske og tåler halvskygge betingelser. Broccoli, blomkål, kål og rosenkål alle producere "hoveder" af grøntsager, og er cool-sæson grøntsager. De er tolerante over for delvis skygge, og nogle sorter tolerant af næsten fuld skygge. Ærter, rabarber og asparges vokse godt i delvis skygge miljøer. Husk dog, at mens disse grøntsager producere og vokse i delvis skygge, de vil ikke producere så meget eller så stor en afgrøde som de ville under lettere forhold.

Grøntsager til at undgå

Visse grøntsager tolererer ikke delvis til ingen sol. Disse grøntsager vil ikke producere disse betingelser, og til sidst dør når vokset med forkert lys. De kræver fuld sol og varme til at varme temperaturer for at trives. Grøntsager i denne kategori omfatter tomater, peberfrugter, squash og aubergine. Gem disse grøntsager til solrig have pletter eller container haver i en solrig vindue eller veranda.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com