Orange bladlus på Butterfly ukrudt

April 12

Butterfly weed (Asclepias tuberosa) er en smuk plante, der vil trække sommerfugle, bier, kolibrier og andre nyttige insekter til din værftet. Desværre, denne plante er også attraktivt for skadedyr som bladlus. Hvis du har butterfly ukrudt i haven har du sikkert bemærket lille, orange bugs på dine planter. Disse orange bladlus er kendt som oleander bladlus (aphis nerii) eller milkweed bladlus og er almindeligt forekommende på butterfly ukrudt og andre milkweed planter.

Beskrivelse

Oleander bladlus er orange-gul farve med sorte ben og cornicles (rørformede strukturer placeret på hver side af maven). Oleander bladlus vil udvise honningdug eller feromoner fra disse cornicles. Det menes, at oleander bladlus er alle hunner og deres reproduktion gennem kloning. Voksne af denne bladlus sort måske eller måske ikke har vinger. Bladlus drikke sap fra værten anlægget, hvilket kan føre til skader, hvis angreb er tunge.

Livscyklus

Voksen oleander bladlus er alle kvinder og lægge ikke æg. I stedet, de voksne bladlus depositum nymfer, der er faktisk kloner af voksne. Kloning reproduktion på denne måde tillader oleander bladlus at skabe en stor population af bladlus på en plante i en kort tid.

Beliggenhed

Oleander bladlus kan findes i varme områder over hele verden og menes at være opstået i Middelhavsområdet. Fordi oleander bladlus er tiltrukket af sorter af milkweeds (som omfatter butterfly ukrudt), findes disse orange bugs hvor sådanne anlæg er fundet.

Plante præferencer

De foretrukne planter til oleander bladlus er oleander, voks plante og alle sorter af milkweed planter. Hvornår oleander bladlus feed på butterfly ukrudt, bugs kan normalt findes i koncentrationer omkring toppen af planten på blomst stængler. På butterfly ukrudt, vil bladlus samles på nogen del af anlægget. Oleander bladlus er tiltrukket af den unge foråret knopper, blade og skud.

Skader

Oleander bladlus ikke særligt skadelige for butterfly ukrudt sundhed. Tunge angreb af bladlus på butterfly ukrudt kan forvolde skade, men generelt bugs forårsager ikke stor skade for anlægget sundhed. Bladlus vil udvise en klæbrig substans kaldet honningdug, der kan forårsage sodede skimmel. Sodede mug kan være grimme på anlægget. Hvis angreb af bladlus er meget tunge, resultatet kan være hæmmet vækst og deforme nye vækst på anlægget.

Naturlige prædatorer

Oleander bladlus har naturlige rovdyr, der kan støtte i kontrol af bugs. Disse rovdyr omfatter visse flyve larver, snyltehvepse og visse biller. Biller som ladybird beetle eller mariehøne vil feed på bladlus. Parasitære hveps Lysiphlebus testaceipes lægger æg i bladluss krop og de nye unge hvepse skåret et hul i maven af bladlus. Angrebne bladlus vil svulme derefter vende brun, før de dør.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com