Hvad er et hvidt pulver stof på roden af et fyrretræ?

April 12

Hvad er et hvidt pulver stof på roden af et fyrretræ?

Hvis du har nogensinde undersøgt rødderne af et fyrretræ, har du måske bemærket en pulverformige hvide stof på dem. At pulverformige stof er mychorrhizal svampe, som fyrretræ afhænger af for sin overlevelse. Svampene serveres som en sekundær rodsystemet for fyrretræ. Til gengæld giver fyrretræ svampe med mad.

Symbiose

Mycorrhizae er jord svampe, der knytter sig til rødderne af træer og andre planter. Halvfems procent af alle træer lever i et symbiotisk forhold med disse svampe. I bytte for mad, svampe gør det muligt for fyrretræer og andre planter til at absorbere større mængder af vand og næringsstoffer fra jorden. Det er fordi den lange, forgrenede filamenter af de svampe, der absorberer næringsstoffer har et meget større areal end træets egen rod ordning, tillade dem at nå og foder på mere jord. Mycorrhizal betyder "svamp rod." Derudover giver mycorrhizae træer med andre fordele.

Fordele

Fyrretræer modtager mange fordele fra deres forhold til mycorrhizal svampe, inklusive modstandsdygtighed over for tørke, en tolerance over for salt og behov for mindre gødning. De svampe belægning, der dækker rødderne hjælper også med at beskytte træet mod svampesygdomme, der er i jorden. Derudover giver de hormoner, der fremmer rodvækst. Disse fordele tillade træer og andre planter til at leve i dårlig jord, at de ikke måske kunne overleve i ellers.

Problemer

Mycorrhizae er følsom over for deres miljø og de kan være let ødelægges, når jorden er gasbehandling, når muldlaget er fjernet eller ikke-hjemmehørende planter er indført i et område. De har brug for jord, der er rig på organisk materiale, men de er følsomme over for kunstgødning og syntetiske pesticider. Miljømæssige ændringer forårsaget af skovbrande og laviner også påvirke dem.

Opmuntrende svampe

Ud over at undgå syntetiske pesticider og kunstgødning, fremme du væksten af mycorrhizae i din jord. Brug ikke løvblæsere, fordi de fjerner organisk materiale. Brug delvist komposteres blade til barkflis. Ikke forstyrre jorden med tilling. Tilføj en håndfuld af rådnende vegetativt materiale fra lokale skove til jorden når du plante træer eller buske, fordi det vil indeholde sporer af mycorrhizae, som voksende i dit område.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com