Hvad er forskellen mellem en Arbor & en Pergola?

April 13

Vilkår "arbor" og "pergola" bruges ofte synonymt til at beskrive en meget lignende have struktur. Begge strukturer støtte klatring planter. En pergola er dog en mere omfattende og væsentlige struktur end en arbor.

Arbor

En arbor er en tre-dimensionel, fritstående struktur med støtter på side og top. Det har dekorative latticework, der kan være lavet af træ eller andet egnet materiale.

Pergola

En pergola er også en tre-dimensionel, fritstående struktur designet til at understøtte planter. Det er bygget af åbne latticework eller lameller normalt lavet af træ, med store, støtte kolonner. En pergola er bredere end en løvhytte, som normalt består af parallelle colonnades, og bruges ofte som en udendørs siddeområde.

Ved hjælp af en Arbor

En arbor rammer en haven gangbro eller indgangen til en have. Klatring planter, der dækker siderne og toppen af arbor giver begrænset skygge.

Ved hjælp af en Pergola

En pergola tilbyder et afslappende område i haven for at sidde og fundere, omgivet af planter. Til en vis grad vil en etableret pergola beskytte mod vejret elementer og giver skygge og læ mod sol og vind.

Haveplanter til holdere og pergolaer

Holdere og pergolaer understøtter en bred vifte af slyngplanter, herunder clematis, kaprifolier og klatreroser.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com