Hvad betyder det at spire frø til plantning?

July 11

Hvad betyder det at spire frø til plantning?

Gartnere få en hoppe på vækstsæsonen ved at starte deres egne planter indendørs fra frø. Nogle gange er det den eneste måde at starte planter og har dem klar i tide til plantning udendørs når vejret eller have en bestemt plante, der ikke er tilgængelig i haven butikker. Hver enkelt plantesort frø har sine egne krav for spiring. Gartnere har nogle grundlæggende til følge for at hjælpe spiringsproces mødes med succes.

Spiring beskrivelse

Næsten hver plante starter fra et frø, der indeholder en anlægget embryo. Spireevnen er det sted som en plante begynder at dyrke fra frø. Frø indeholder embryo med en fødevareforsyning og den genetiske oplysninger, det kræver for at vokse ind i den samme plante som sine forældre. Indtil spiringen er frø i dvale, med fosteret absorberende ilt, afgiver kuldioxid og gradvist benytter oppe dens lagrede fødevarer. Frøet venter de ideelle betingelser i sine omgivelser til at spire. Når de ideelle betingelser eksisterer, frø bryder vækstdvale og spirer. Vækst begynder som regel når vand forårsager embryonet til at svulme op og bryde frø åben.

Hvordan til at spire frø

Gartnere skal give de ideelle betingelser for spiring. For at spire, en frø skal have fire elementer: efterkommere skal være friske og ubeskadigede, og det skal have den korrekte temperatur, fugt og luft niveauer for sin særlige sort. En gartner første trin er at vælge et godt afdrypning potning medium designet specielt til spirende frø. Mediet skal være temmelig fint i tekstur, løs og fri for insekter, sygdom organismer og ukrudt. Vælg containere med drænhuller i bunden. Iowa State University udvidelse anbefaler rengøring containere med varmt, sæbevand vand og skylle en fortyndet blegemiddel opløsning af 1 del blegemiddel til 9 dele vand. Lidt for meget containere med jorden, så forsigtigt skrabe off overskydende jord med en bestyrelse eller kniv. Fugtes jorden ved vanding omhyggeligt; Lad overskydende vand dræne væk. Efter såning af frø, tåge beholdere med vand og dække dem med plastic wrap eller en plasticpose til at holde fugt. Fjerne dækken, når frøene spire.

Fugt og temperatur

At yde tilstrækkelig fugt er det første skridt i spiring, da vand gør anlægget embryo svulme. Dog frø har brug for en fugtig, ikke klæg, miljø, eller de kan rådne. Tillad jordoverfladen til tørre mellem vandingerne. Temperatur påvirker hastigheden af spireevnen. Jo tættere temperaturen er til optimal, hurtigere frøene spire. Iowa State University udvidelse siger de fleste frøene spire når jordens temperatur er mellem 68 og 86 grader Fahrenheit. Frøpakningerne oplyse, hvad temperaturerne er bedst til spiring.

Ilt og lys

Respiration i hvilende frø er lav, men de kræver nogle ilt, og åndedræt øger under spiring, siger North Carolina Cooperative Extension Service. Dette er en af grundene til hvorfor det medium, der frø er sået i må være løs. Hvis ilt er begrænset eller skære ned under spiring, kan spiring være langsom eller stoppet helt. Luftcirkulation hjælper også med at afværge sygdomme. Nogle frø har brug for lys for at spire, men mange gør ikke; nogle har brug for perioder af lys og mørke. Frø pakker stat lyskrav. Også, Følg plantning dybde retninger på pakninger med frø, frø plantet for dybt ikke kan have nok energi til den spirende plante at nå jordens overflade.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com