Hvorfor slår plante blade sort?

April 17

Hvorfor slår plante blade sort?

Planter styrke indendørs og udendørs rum med naturlige farve, skønhed og duft. Dog bliver undertiden plante blade sorte, forårsager alarm og problematiske. Sorte blade er forårsaget af en række faktorer som forkert pleje og sygdomme. Sunde planter kræver en hårfin balance mellem forskellige faktorer. Forstå baggrunden for sværtning af løv hjælper genoprette naturlige farve, hvilket minimerer plante skader.

Bakteriel sygdom

En alvorlig løv sygdom, tidlige symptomer på bakteriel leaf spot (Pseudomonas spp.) omfatter gule pletter på undersiden af blade, der udvikler sig til røde striber, hvis ubehandlet. Striber vokse long og vende sort, forårsager blad vævet omkring dem til at vende gul. Bladpletter er ledsaget med stilk cankers, der forårsager stængler at vende sort og visne op. For at forhindre bakteriel leaf spot, holde anlægget i et godt ventileret område udsat for mængden af sollys, det har brug for. Undgå overwatering anlægget eller befugtning løv. Sørg også for, planter er jævnt fordelt for at forhindre overbelægning. Beskære en angrebne stilken, som det ikke kan blive frelst, og kassér.

Svampesygdom

Symptomer på svampeinfektioner leaf spot omfatter små sorte pletter på blade af inficerede planter, der stigning i størrelse og flette med andre steder, danner irregulære skjolder og pletter. Fordi svampe bladpletter er mere almindelige på nyindkøbte planter, isolere dem for de første par måneder til at fastslå, om de bærer svampesporerne eller ej. Undgå overhead kunstvanding og holde plantens løv tør at forebygge sygdommen. Beskære inficerede blade fra planten og skille sig af med det, og bruge en anbefalet fungicid til at kontrollere spredning.

Upassende kunstvanding

Forkert vanding forårsager planter blade at vende sort og slip for tidligt. Mens overwatering forårsager margener eller tips af blade til at vende sort og rødderne til at rådne, får underwatering dem til at tørre op og vises svides, især hvis de udsættes for direkte sollys. Mens forskellige planter har forskellige vanding krav, sikre, at jorden omkring planten forbliver jævnt fugtig på alle tidspunkter eller vand når top 1 til 1 1/2 inches af jorden føles tør. Hvis container voksende planter, skal du bruge gryder med passende drænhuller i bunden. Undgå pytter eller puljer af vand i bunden af planterne. Brug om muligt et drop irrigation system eller soaker slange, der giver en kontrolleret mængde vand på jorden plan i stedet for en haveslange.

Forkert befrugtning

Overdreven gødning fører til salt oprustning i den jord, der forårsager plante blade eller kun tips at vende sort. Reducere størrelsen og hyppigheden af gødning, så plante løv genvinder sin naturlige farve. Slukke potteplanter med vandet hver en til to måneder, så overskydende vand siver ud af afløbshuller og igler akkumuleret gødning salte samt.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com