Hvordan salat vokser

April 20

Hvordan salat vokser

Salat (Lactuca sativia L.) er en fælles vegetabilske afgrøder, dyrket af landmænd og amatør gartnere ens. Den vigtigste ingrediens i mange salater, den vokser godt kun under visse vækstbetingelser. Når der uretmæssigt dyrkes, kan salat ikke producere de spiselige blade som er primært dyrket. Gartnere, der ved, hvordan salat vokser har de bedste chancer til at producere en vellykket, velsmagende afgrøde.

Temperatur

Salat vokser bedst i køligt vejr, når daglige temperaturer er mellem 60-70 grader F. plante det i sensommeren eller begyndelsen foråret for at holde salat ud af udviser hovedet af midsommer. Ved temperaturer over 70 grader F, kan planterne vokse forkrøblede, udarbejde bitter smag blade.

Karakteristika

Den mest almindelige type af salat blade salat, identificerbare for sin sprøde blade der vokse løst omkring den centrale stilk. Begge cos og romaine salat planter vokse med oprejst, oval-formede hoveder. Butterhead salat er mindre end andre arter, med sødt smagende blade. Stem salat, i kinesiske retter, vokser omkring en lang central frø stilk. De populære isbjerget, eller crisphead, sorter af salat er intolerante over for varme og skal plantes tidligt for at nå modenhed, før varmen sommer dræber de spiselige blade.

Plantning

Plante salat i det tidlige forår, så snart jorden er brugbar og tør. Vandplanter stærkt for at hjælpe frø får etableret. I regioner med varme, tidlige somre, plantefrø i en kold ramme at starte stiklinger i slutningen af vinteren og omplante dem udenfor når vejret bliver varmere. Salat kan også plantes i sensommeren, når cool efterår temperaturer giver optimale vækstbetingelser. Frø bør plantes 1/4 til 1/2 tommer dybt i jorden i rækker fordelt 12 til 18 inches fra hinanden.

Pleje

For at få høj kvalitet blade, vand salat ofte og let. Over vanding kan beskadige bladene, så vand ikke alt for dybt. Når bladene er stor nok til at spise, kan de være høstet og nød. Tilskåret blade eller hele hoveder fra jorden. Salat modnes i 50 til 70 dage, afhængigt af sorten.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com