Pyracantha plante pleje

April 20

Pyracantha plante pleje

Pyracantha er en plante slægt, der omfatter flere forskellige arter af buske, også kaldet firethorn buske. Pyracantha buske bære skarpe, udtales torne, stedsegrønne blade, ildelugtende blomster og orange til rødlig dekorative bær. Pyracantha er mest almindeligt værdsat for sin lyse bær og du vil finde, at busken er nem at vedligeholde.

Plantning

Pyracantha buske er hurtigtvoksende og typisk nå en højde på 10-15 fødder, afhængigt af den særlige art eller sortsgruppe. De vokser op til 2 fod om året med en 10-fods spredning, så du skal plante pyracantha buske hvor der er tilstrækkelig plads. Du kan plante pyracantha buske danner en hæk, hindring eller hældning dækning, især i tørre områder af dit landskab. Undgå beplantning pyracantha som fundament beplantninger, fordi de normalt vokser for stor. Vælg en plantning site, der har fulde sollys, for bedste frugtsætning og godt afdrypning jord, der bliver mere tørt i sommer med en pH på 5,5 til 7,5. Plant pyracantha buske i foråret eller falde og undgå omplantning eller flytte dem bagefter. Pyracantha buske er mere modtagelige for sygdomme og opleve reduceret berry produktion når de plantes i meget rig, frugtbar jord.

Bioklip og befrugtende

Sprede en 2 til 3 tommer tykt lag barkflis på jorden rundt pyracantha til at reducere stress på busk under tørke. Pyracantha buske er meget tørke - og varme-tolerant, men nogle barkflis vil hjælpe dem med at trives gennem tørkeperioder. Feed pyracantha en afbalanceret gødning, som en 8-8-8 eller 10-10-10 NPK formel, i slutningen af foråret. Anvende en sats på omkring 1 tbsp. gødning pr. 1 fod af busk højde. Regelmæssig vanding er ikke nødvendige for pyracantha buske.

Beskæring

Beskære pyracantha i løbet af vinteren eller det tidlige forår til at skære ned og fjerne de lange skud og forme busken. Du kan også vride pyracantha, hvis det ønskes. Pyracanthas producerer deres blomster og bær på vækst, der er mindst 1 år gamle, så prøv at lade nogle af vækst fra hvert år at bevare berry produktion. Bære læder eller tilsvarende kraftige handsker, når du beskæring pyracantha, fordi tornene kan forårsage allergiske reaktioner eller hudirritation. Bær vil forblive på busken gennem vinteren og så du kan børste off gamle rådnet eller visne bær i slutningen af vinteren ved hjælp af en kost.

Skadedyr & sygdomme

Pyracantha buske er modtagelige for flere forskellige skadedyr og sygdomme. Svampesygdomme kaldes skurv og bakteriel sygdom fireblight kan inficere pyracanthas. Blonder bugs, bladlus, skjoldlus og spider mider er alle fælles skadedyr af pyracanthas. Visse dyrkede sorter eller kultivarer, er mindre modtagelige for disse former for problemer. For eksempel, er pyracantha kultivarer opkaldt Aurea og Variegata mere modstandsdygtige over for blonder bug skadedyrsangreb end andre sorter. Sygdomsresistente pyracantha kultivarer omfatter Apache, Rutgers, Mohave, Navaho, fyrig kaskade, Pueblo, Teton og Shawnee. Derudover kan insektbekæmpelsesmidler sæber hjælpe kontrol blonde bugs, spider mider og skalaer. Kontakt din lokale landbrugs udvidelse office at lære om korrekt behandlingsmetoder for insekter og sygdomme, der påvirker pyracantha buske.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com