Life Cycle af en plante celle

April 26

Life Cycle af en plante celle

Uden celle cyklusser, ville der intet liv på jorden. Celle cyklusser, der typisk udgør to "" datterceller fra en forælder celle, tillade organismer til at vokse og udvikle. Del af celle cyklus ansvarlig for planternes vækst og udvikling kaldes mitosen og cytokinesis, eller kollektivt M fase. Mitosen er ansvarlig for kopiering og dividere DNA og har fire faser: prophase, metafase, anaphase og telophase. To særskilte celler er dannet af moderselskabet cellen under cytokinesis.

Prophase og metafase

Prophase er den første fase i mitosen efter interfase, som er den "hvilende" fase af cellecyklus. Kromatin (genetisk materiale) kondenserer i parret kromosomer og nucleolus forsvinder under prophase. Prometaphase, som opstår mellem prophase og metafase, er karakteriseret ved opløsningen af den nukleare kuvert. Metafase består af kromosomer justering i midten af cellen. kromosomerne er holdt på plads af mikrotubulus spindel fibre, der er knyttet til cellens to centrioler (organeller, der organiserer spindel fibre).

Anaphase

Hvert kromosom består af to identiske Søster kromatider, der holdes sammen på en fælles, kaldes en kinetochore. Anaphase begynder når kromosomerne bryde på kinetochore og Søster kromatider begynder at adskille mod modsatte ender af cellen. Denne adskillelse er afkortning af spindel fibre som mikrotubulus enheder er fjernet og vil give hver datter celle et komplet sæt af genetisk materiale. Sen M fase begivenheder er drevet af dephosphorylation (fjernelse af fosfater) af cyclin-afhængig kinaser, kaldet Cdks.

Telophase

Telophase er den sidste fase i mitosen. I løbet af telophase, Søster kromatider er færdig med at flytte til modsatte ender af cellen og er frigivet fra spindel fibre. Kromosomerne begynder at decondense tilbage i kromatin. Den nukleare konvolutter reform og spindel apparatet forsvinder. Telophase fuldender adskillelse af genetiske materiale mellem datterceller; men datterceller ikke bliver særskilt indtil cytokinesis er fuldført. Cytokinesis begynder som regel i løbet af telophase.

Cytokinesis

Cytokinesis i plantecellerne indebærer opførelsen af en celle pladen mellem hvad bliver to datterceller. Cellevæggen forhindrer klemme af cytoplasma, så en fysisk barriere skal bygges. Celle pladen begynder i midten af cellen aflange forælder og fortsætter med at udvide indtil det slutter sig med cellevæg på hver side. Denne udvidelse er aktiviteten af phragmoplast mikrotubuli, indbetaler nye cellemembranen og cellens væg materialer indtil cellen plade sikringer med cellevæg af tidligere moderselskabet cellen. Ligesom fasen M er cytokinesis afhængig af dephosphoyrlation af Cdks.

Interphase

Interphase er den ikke-mitotiske del af cellecyklus og består af tre sektioner. Faser af interphase er G1, S og G2. Cellen vokser i størrelse under G1-fase. Fasen S (syntese) fordobler cellen dens genetiske materiale som forberedelse til den næste M fase division. Cellen fuldender sidste forberedelser til mitosen og cytokinesis fasen G2. Hver fase er kontrolleret af et overvågningspunkt til at sikre, at cellen fungerer korrekt. Hvis det genetiske materiale er beskadiget eller forkert kopieres, cellen vil dø eller blive arresteret i en ikke-dividere G0 fase.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com