Liste over tørring gange til brænde

April 28

Liste over tørring gange til brænde

Frisk skåret brænde er op til 50 eller 60 procent vand. De fleste af denne fugt skal fjernes for træ til brænde ordentligt og give off effektiv varme; den ideelle vandindhold er 20 til 25 procent eller mindre. Hvor lang tid det tager for at få denne fugt reduktion, afhænger af typen af træ, hvor og hvordan det er gemt og det lokale klima. Selv stående døde træer mister ikke fugt; kun snit og split træ vil tørre effektivt.

Skåret tidligt, brænde sent

Det gamle ordsprog om gården var "skåret i foråret, brænde vinteren." Der er temmelig meget sandt--det kan tage ni måneder til et år for nogle brænde til korrekt tørt eller "helbrede". Tørretid varierer med snittet; 2-fods stykker (en standard brænde længde) vil tørre i cirka seks måneder, mens 4-sidefødder kan tage et år. Split træ tørrer hurtigere, fordi det har mere området udsættes for luft end fuld logfiler med bark.

Opdele hurtigt

Skære brænde, før træerne begynder at bladre i foråret. Hvis et fældet træ er allerede fuldt bladet, lad det sidde indtil bladene bliver sprød og tør; de vil udvise meget fugt fra skoven, som de tør. Split træ, snarest muligt efter det er skåret. Grønne træ er lettere at dele end krydret træ, og hurtigere mere træets overflade er udsat, jo bedre.

Stable træ løst

Stable brænde udendørs, løst, så luften kan flyde mellem logfilerne. Der er to fælles stabling metoder - opbygning af et kvadrat kolonne af logs på to ender og placere vandrette logs mellem dem eller hober sig logger i en løs pyramide form starter med tre logfiler i en trekant og tilføje til bunke indtil det er så højt og runde som du kan håndtere. Enten metode vil arbejde, så længe luften kan cirkulere. Sætte træ bunker, hvor de er udsat for stærk luftmængder. Gøre to små stakke snarere end en stor en til at forbedre luft eksponering.

Beskyt mod regn

Dække træ med en presenning til at beskytte mod regn eller sne. Overlade presenning løs nok, at det ikke forstyrrer luftcirkulationen omkring og gennem stakken. Fjerne tarp i perioder hvor regn ikke er sandsynligt; udsætte træ så meget som muligt for sollys og varme, til hastighed tørring.

Få gode træ

Start med god træ. Løvtræ som eg, Ask, de fleste Birkene og pecan, brænde varmere og vil give de fleste varmen for vægten. Nåletræ, herunder pine, cottonwood, cedertræ og hemlock, brænde hurtigt men producerer mindre varme for vægten. Undgå træsorter som elm, hickory og tyggegummi, som er næsten umuligt at opdele. Skoven med højt toneleje indhold, såsom fyrretræ, helbrede mere langsomt.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com