Regnskoven planter med en kort stængel

April 28

Regnskoven planter med en kort stængel

I den tætte grønne områder af regnskoven, mange planter er kort-stammede, en egenskab, der synes at arbejde imod dem at nå højt nok for tilstrækkelig lys. Hver plante har sine egne strategier for overlevelse, og en række af dem er usædvanlige og smukke nok til at være efterspurgt af samlere og rejst som potteplanter eller dyrkede handelsstøtte cut-blomst.

Bromeliads

Bromeliads er såvel jordbaserede regnskov planter og epifytter. Hver bromeliad men én er hjemmehørende i tropisk Amerika og Vestindien. Tank epifytter er en gruppe af bromeliads, der knytter sig til regnskov træer højt i trækronerne. De bruger små rødder at klamre sig til deres støtte træ. Deres blade er grupperet stramt, danner en vand kop eller tank, der holder fugt, rådnende blade, blomster og ekskrementer af fugle, som drikker fra vandtanken. Da resterne rådner, frigiver det næringsstoffer, der er opdelt efter bakterier og feed-anlægget. Epifytiske bromeliads har ikke brug for lange stængler, fordi deres vand og næringsstoffer falder direkte ind i plantens fordøjelsessystemet reservoir og planten er høj nok ned i skovbunden at modtage passende lys.

Anthurium

Anthurium lægger røde blade, der er ofte forveksles med blomster. Bladene beskytte blomster, som er lille, gyldne blomster på en buet spike skyde ud fra midten af de røde blade. Resten af bladene er grønne, og de vokser fra en meget kort stilk. Nogle anthuriums er epifytter og vokse i luften, men mange er jordbaseret og stilke af de terrestriske planter kan indgå underground. Bladstilkene er stilke, der vokser fra en knop på stilk og forbinde bladene. De arbejder med stammen til at overføre vand fra rødderne til resten af planten og er ofte forveksles med stilken. Rødder vokser over og under jorden fra knuderne langs stilken.

Phragmipedium Caudatum orkideer

Phragmipedium er en type af Dame Hjemmesko orkidé, der for nylig blev opdaget og næsten så hurtigt i fare. Orkidé jægere udslettet den peruvianske site hvor orkidé blev fundet i 1981. Hvis der ikke havde været nogle frø gemt, ville planten nu være uddød. Blandt phragmipedium har en hybrid, caudatum, en ekstremt korte stilk og grønne striber på cremefarvede blomster. Blomster vises typisk dame sko pose, buet i på læben, og har lange, hængende, røde kronblade. Hvis orkidé vokser i en mossy fugtig bjergskråning, kan kronbladene selv feje jorden. Mens blomsten stilke store orkidé er mere end en fod høj, den korte stilk, der samler vand og ernæring fra rødderne og sender blade er næsten usynlig skjult i den tykke flok grønne blade på plantens base.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com