Hvad der forårsager blade på en Pachira Amazonica til tænder gul?

April 29

Pachira amazonica er en hybrid plante. Den overordnede arter, Pachira sanderiana og Pachira watsoniana, er regnskoven planter hjemmehørende i Asien. Plantens hybridizer opkaldte den efter sin virksomhed, Amazon Planteskole i Miami, Florida. Der er meget forvirring om den korrekte navn og status for dette anlæg. Almindelige navne for det omfatte afrikanske maske plante, juvel Pachira og Pachira Alligator. En mindre voksende form kaldes Pachira Poly eller Polly. Det er bredt tilgængelig som en stueplante og er populær på grund af sin slående løv, med dramatisk formede blade, der er dybt grønne til grønligt sort, kontrasterende med fremtrædende hvid vener. Vækst kommer fra et æggeformet corm. Som alle alocasias er Pachira amazonica særlig omkring dets vækstbetingelser. Hvis de ikke er opfyldt, kan gulfarvning og død af blade forekomme.

Fugt

Pachira amazonica foretrækker jævnt fugtig, men ikke vandlidende betingelser. Jorden kan være tilladt at lidt tørre mellem vandingerne, så at jorden er tør bare en tomme eller to fra overfladen, men stadig fugtig under dette. Hvis planten er tilladt at tørre ud, bladene kan vise farve og dø, og planten kan gå ind i vækstdvale. Hvis det udtørrer helt, dør corm. Corm vil holde sig i live, når den er trådt vækstdvale, men nogle jordfugtighed skal opretholdes i rækkefølge at overleve og regrow når betingelserne er rigtige.

Jord

I skovbunden, hvor de overordnede planter vokse har åben, løs jord med masser af organisk materiale. Typiske stueplante blander fungerer ikke godt for Pachira amazonica, fordi de ikke er godt afdrypning nok. En anbefalede mix indeholder omkring 30 procent af et godt afdrypning jord, 20 procent tørv og 40 procent orchid bark med kul. Planter, der vokser i forkert jord kan blive for vådt, resulterer i bladet gulning og dieback og til sidst en svamp infektion af rødder, der kan resultere i dødsfald af anlægget.

Lys

Lyse, indirekte lys er at foretrække. Pachira amazonica kan tåle ganske stærkt lys, da overordnede arter findes vokser i næsten direkte sollys. For meget lys eller udsættelse for direkte sol, især i varme omgivelsestemperaturer, fører til bladet gulning, hvis ikke faktiske brændende.

Temperatur

Denne plante er godt i temperaturer, der er behageligt for mennesker mellem 60 til 75 grader Fahrenheit. Det bør ikke udsættes for temperaturer under 55 grader, hvilket medfører gulfarvning af blade og vækstdvale. Eksponering for kolde udkast vil forårsage lignende symptomer.

Fugtighed

En luftfugtighed på over 65% er nødvendig for dette anlæg. For at levere dette uden at holde jorden for fugtigt, kan planten dyrkes på en bakke, fyldt med småsten med et lag af vand under småsten. Hvis fugtighed bliver for lavt, vil opstå tab af blade.

Naturlige vækstcyklus

Nye vækst kommer i midten af anlægget. Som planten bliver ældre og fyldigere, kan en ydre blad lejlighedsvis tænder gule og tørre op. Bladet er simpelthen gammel nok til at blive erstattet, og bør være trimmet væk for at holde dit anlæg leder ryddeligt. Så længe den nye vækst er sund, og planten er kraftig, er dette normalt.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com