Små hvide pletter på tomatplante blade

April 29

Tomater er betragtes som en af de nemmeste grøntsager til at vokse, men de kommer med deres eget sæt af udfordringer. Hvide pletter på bladene af tomatplanter opstår på grund af enten en svampesygdom eller et insekt angreb.

Leafspot og kartoffelskimmel

Septoria leafspot og kartoffelskimmel forårsager hvide pletter på tomatplanter. Septoria leafspot forårsager små sorte pletter, der senere udvikler hvide centre med små sorte prikker på undersiden af bladene. Tomatplanter med kartoffelskimmel udvikle vand-gennemblødt, hvide læsioner, der i sidste ende bliver brun og papery. Fungicid sprays er den bedste måde at håndtere enten sygdom.

Drivhus tomater

Tomater dyrket udendørs eller i drivhuse er modtagelige for hvide mug i fugtige forhold. Et miljø med luftfugtighed på 85 procent eller højere og temperaturer mellem 72 og 75 grader Fahrenheit kan fremme hvid skimmel. Sænke luftfugtigheden giver beskyttelse mod svamp. Fungicider bør anvendes som en sidste udvej.

Insekter

Små, hvide pletter kan faktisk være æg eller larver af flere insekter, der feed af tomatplanter. Tomat hornworms har æg, der tænder hvide ret, før de klækkes, mens tomat fruitworm æg er hvide når først lagde men igen rødlig brun før klækning. Brun stank bugs har æg, der forbliver hvid, indtil de klækkes.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com