Min ahorn træ blade vender gul

April 29

Min ahorn træ blade vender gul

Finde blade af en eller flere af de ornamentale ahorn træer i den hjem landskab dreje gul kan være nedslående. Der er flere årsager til dette, og finde ud af, lige hvad er forkerte hurtigt kan betyde forskellen mellem liv og død for træet. Det kan være et simpelt fix og det kan ikke engang være noget at være bekymret, men finde ud hurtigt er afgørende.

Maple træ tilbagegang

Maple træ tilbagegang er en progressiv tilstand, der typisk signalerer slutningen af træets levetid. En af de tidlige tegn på betingelsen er Præmatur gulfarvning af blade, der kan opstå før bladene skal normalt vende månedsvis falder typisk i juli eller August. Der er andre tegn på, at ledsager ahorn træ tilbagegang, herunder en tidlig bladtab, død af små kviste og grene, sprødt rødder og en mangel på blade på tværs af de øverste grene af træet.

Dette er en fremadskridende sygdom, der har en række årsager fra insekt angreb til en mangel på næringsstoffer. Hvis fanget hurtigt nok, kan træet undertiden blive frelst. Det er ikke en smitsom sygdom, og nærliggende træer vise ofte nogen skadelige virkninger.

Klorose

Klorose er en tilstand, der gør bladene bliver for tidligt gule. Den måde, hvorpå bladene vender kan bidrage til at angive, om problemet er klorose. Ændringen sker gradvis, med området mellem ribber drejning første. Venerne i bladene sig stadig lyse grønt. I svære tilfælde kan hele blade bliver gule og udvikle brune pletter langs årerne. Alle eller nogle af træet kan blive smittet, og gulfarvning kan kun forekomme i en enkelt gren.

Betingelsen er ikke resultatet af nogen form for infektion men død af det klorofyl, der gør bladet grøn er forårsaget af en ubalance i næringsstoffer som jern, mangan eller boron.

Leaf Scorch

Bakteriel blad scorch opstår, når en bakterie inficerer et træ, typisk en, der allerede er blevet svækket af ugunstige miljøforhold såsom tørke. Bakterier kan inficere en lang række træer og forårsage et karakteristisk mønster af brændende på hver type. Bladene af ahorn træer vil udstille gule bands, der rejser ned bladet; den centrale del af bladet er stadig grønne længst, med kanterne vender brun og døende som blad scorch dræber træet.

Bakterierne er båret af insekter, der flytter fra træ til træ, så betingelsen kan spredt ud over en gruppe af maples og inficere andre træer, især sårbare elm og eg.

Carotenoider

Carotenoider er pigmenter, der er altid til stede i bladene af nogle ahorn træer men er skjult af den mere talrige klorofyl i vækstsæsonen. Klorofyl, pigment, der gør bladene grønne og er nødvendig for fotosyntese, begynder at dø som dagene bliver kortere og koldere. Når denne proces begynder, afslører det andre pigmenter i bladene.

Afhængig af vejret, denne ændring kan ske så tidligt som sent om sommeren. Solrige dage efterfulgt af kølige nætter kan fremskynde processen og forårsage bladene bliver gule tidligere end forventet. Varme, våde somre kan også have indflydelse på udviklingen af de gule pigmenter i blade, hvilket gør dem stærkere og i stand til at vise før.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com