Hvor ofte bør du vand vegetabilske planter?

April 30

Hvor ofte bør du vand vegetabilske planter?

Overwatering eller under vanding grøntsager kan være vejen til undergang for en køkkenhave. En ung plante bud rødder kan dø af tørst eller svide uden den rette mængde af vand. Overwatered planter kan rådne, tegne insekter eller producere vandig, bleg grøntsager. Den ekstra vand kan sive ned næringsstoffer fra jorden. Når du tilbageholde vand, resultatet kan være lavt udbytte, brun stængler og faldende blade. Lære at vand korrekt kan gøre eller bryde en have.

Overvejelser

Nummer hen til vanding er at give planter den samme mængde vand, de bruger plus mængden vand tabt til fordampning i haven. Medregne et antal variabler. En række af ærter behøver ikke den samme mængde vand som rød peber. Større planter forbruge mere vand end stiklinger. Overveje arten af din jord, hvilke grøntsager du er vanding, og de seneste eller prognose vejr ved fastsættelsen af hvor meget og hvor ofte der skal vand din have.

Jord faktorer

Jordtype er vigtigt. Hvis jorden er sandet, skal du vand oftere og mere regelmæssigt. Vand opsuger i hurtige og kan omgå rødderne af dine grøntsager helt. Det går igennem sandet jord dobbelt så hurtigt som gennem lerjord og halvt igen så det flyder gennem lerede jord. For meget vand kan gøre lerjord for kompakt, kvælende rødder. Når vejret er varmt og blæsende, fordamper mere vand fra køkkenhaven, så du skal vand mere.

Roden dybde

En vigtig tommelfingerregel er vand ifølge den dybde og styrke af roden og anspore rod styrke og dybde. Kimplanter og spirende frø skal være fugtig på alle tidspunkter, men ikke druknede. Vand dem kun ved at spraye med vand hver dag eller hver anden dag. Når plantet, vand dem i en dybde på mindst 6 inches, men du behøver ikke at gøre det, indtil overfladen tørrer ud. Hvis du ikke vand dybt, udvikler rødderne ikke dybt. Vandplanter med etablerede rødder på roden dybde hver fem til syv dage.

Hvordan du vand

Vand i hånden eller slange for at henvende sig til hver plante som individ. Du kan også kalibrere en drypvanding system for at opfylde behovene hos enkelte planter. Disse metoder kan du faktor i slags grøntsager du vanding og dens rod dybde. Soaker slanger eller bærbare vandingssystemer er mere ensartet i vanddistribution. Med nogen vandingssystem, Sørg for, at selv hvis overflade er tør området rod ikke er mættet. Dette er mere af en fare med en soaker slange eller dryppe metode.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com