Orientalske liljer kan lide fuld sol?

May 4

Orientalske liljer kan lide fuld sol?

Der er liljer der passer til enhver have, men det mest alsidige er tidligt blomstrende asiatiske hybrider og sommerens orientalske hybrider. Flerårig gartnere vokse både for en hel sæson af bloom. Krævende asiater vokse til USDA zone 3 med lidt mere end sollys, vand og veldrænet jord, men deres orientalske fætre er lidt mere krævende.

Lily divisioner

Naturligt hjemmehørende arter af liljer kræver specifikke betingelser for at trives og de fleste haven liljer er hybrider af disse indfødte arter, der har været krydset for at forbedre deres hårdførhed, form og blomster. Nordamerikanske Lily samfund inddeler hybrider i generelle grupper, eller divisioner, ikke alle som er afledt af nøjagtig samme art, men som har generelle karakteristika. Division 7 indeholder liljer stammer fra arter, der stammer fra Kina og Japan: Lilium aurata L. speciosum, L. nobilissimum, L. rubellum, L. alexandrae og L. Hjertetræ. De kaldes orientalske hybrider.

Orientalsk hybrider

Orientalsk hybrider kan have varierende herkomst, men de fleste er meget velduftende og blomstre i store, trompet-formede eller flad-faced blomster. Orientalsk hybrid farver kan være rød, lyserød, karminrød eller hvid, mange bærer mørke fregner langs indersiden af blosterblade, og begynder deres blomstre i midsommer. Måske fordi planterne kræver så meget af sig selv i den varmeste del af sommeren, tåler de halvskygge godt. Men selv liljer plantet i dappled skygge skal sommer barkflis eller kortere planter omkring dem til at skyggelægge deres lavvandede rødder.

Zoner

Orientalsk hybrider er hårdføre fra USDA zoner 4 til 9, et område, der indeholder en bred vifte af vinter og sommer temperaturer. Zone 4 vinter lave temperaturer gennemsnitlig fra 20 til 30 under nul Fahrenheit. Somrene er mild, featuring lejlighedsvis strækker sig i varmt vejr i 80 'er og 90 erne under den varmeste del af sommeren med køligere natten temperaturer. Zone 9 ligger langs den sydlige grænse af USA gennem centrale Californien. Det omfatter varme, tørre sydvest hvor sommertemperaturen stiger til over 100 grader for længere perioder og varmt, fugtigt sydøst områder hvor fugt holder natten temperaturer tæt på dagtimerne højder for længere perioder. Vinteren gennemsnit nedture drop under frysepunktet men ikke nedenfor nul--lige lavt nok til korrekt nedkøling Lilje løg.

Overvejelser

Haven liljer seks til otte timer i solen, ifølge den nordamerikanske Lily Society, men typen af sollys liljer modtager er vigtigt. Orientalsk hybrider kan trives i fuld sol hele dagen i zone 3 og 4 i Minnesota, men blomsterne kan falme og planter hænge i udviser varme og fugtighed af East Texas. Skygge fra varme eftermiddagssolen eller en beskyttet østlige eksponering hvor planter får morgen solen fordele orientalske hybrider begynder i zone 6. "Orienpet" hybrider kombinerer duft og form af orientalske hybrider med hårdførhed og tilføjet vifte af farven på division 6 trompet liljer til at danne en ny gruppe. Orienpets, også kaldet OT hybrider, er generelt mere varme og sen frost tolerante end original orientalske hybrider.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com