Karakteristik af en sen blomstrende lilla Aster

May 5

Karakteristik af en sen blomstrende lilla Aster

Ligesom alle asters er sent blomstrende lilla aster, eller spredning aster, i familie Asteraceae. Den vokser vildt i US Department of Agriculture zoner 4 til 8, men har også været dyrket til brug som en landskabspleje prydplante. Den når en højde på 1 til 3 fødder, og som navnet antyder, blomstrer i August til oktober. Denne blomst trives i tørt, stenet jord, hvilket gør det en ideel anlæg til en rock haven.

Blomst

Blomsten er dyb lilla, med lange smalle kronblade, der er bredt ud omkring en gul center. Hele hovedet med blomst er kun 1 tommer i diameter, og mange blomstrer vokse på en enkelt plante. De er en stærk sommerfugl lokkemidler.

Blade

Bladene er aflange, op til 2 inches og behårede, men mangler fortanding på udsvingsgrænserne. De er klassificeret som "knugede." Det betyder, at bunden af det blad, hvor det tillægger stilken, helt eller delvist omslutter stænglen. Dette er en bemærkelsesværdig egenskab ved sent blomstrende aster.

Stængel

Stænglerne er ekstremt slanke og kan være skørt. De besidder de samme behåret tekstur som bladene. Hver plante har flere stængler, men hver stængel producerer kun én blomst. Den ru stængel adskiller denne aster fra sin nære fætter, den glatte aster.

Kultur

Sent blomstrende lilla aster er fundet i tørre skove betegnes som åbne, hvilket betyder, at der er tilstrækkelig sollys, samt i græsområder. Det tåler dårlig jord og tørke meget godt. Det har nogle sygdom eller insekt problemer, selv om det lejlighedsvis bukke under for pudret meldug og aster visnesyge. Aster visnesyge sker normalt kun når planten er vokset i ler eller andre dårligt drænet jord.

Bruger

Vælg sent blomstrende violette asters at udvide haven farve indtil langt ind i efteråret. Deres mounding vækst er ideel som haven grænser eller plantet i masserne til at være omdrejningspunktet for ethvert blomsterbed. Bruge dem til at invitere sommerfugle til din landskabsarkitektoniske senge ind i efteråret. De arbejder godt blandet med andre fall asters, som dyrkning af høje, blå-blomstrede og lilla-dome asters, alle sene bloomers i en regnbue af hvide, lyserøde og blues.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com