Stadier af jordbær frø spiring

May 6

Stadier af jordbær frø spiring

Jordbær frø spirer i tre hovedfaser, som omfatter vækstdvale, overgang og spiring. Spiring af jordbær kan gentage sig i op til tre år før frøene skal genplantes. Jordbær kan være vanskelige at dyrke, og planten kan blive udsat for mange forhindringer i fase af spiring, men slutningen belønning er meget lækre.

Frøhvile

Jordbær planter udplantes efter den generelle temperatur i et givet område. I områder, der er tilbøjelige til svær vintervejr med køligere temperaturer i foråret, skal hvilende planten plantes i det tidlige forår. I områder med mildere temperaturer i vintermånederne, er planterne plantet i efteråret, der vil producere en afgrøde i løbet af det følgende forår. Rødlig-lilla hvilende blade vil vokse på anlægget i løbet af denne fase men ellers, vil planten forbliver hvilende med ikke en masse vækst. Generelt, jordbær planter skal plantes i nær-frysning temperaturer i mindst to uger før de vil vise de første tegn i blomster og bær.

Overgangen

Jordbær anlægget overgår fra vækstdvale når de mildere klima rammer. Jordbær frø udvekslinger kuldioxid for ilt fra luften og jorden, også kendt som respiration. Anlægget producerer kimplanter, som begynder at vokse, udvide sine første rødder fra jorden. Grønne blade og blomst spær kommer ud af plantens krone og blomsterblade vil begynde at vokse fra klynge af blomster i anlægget.

Spiring

Den spirende fase opstår mellem 7-21 dage af plantens overgangen fra vækstdvale. Blomsterne er i fuldt flor og de første bær vises og tage på en lys rød farve som de modnes. Væksten i de første røde bær er kendt som den første høst. Kort efter den første høst, vil andre bær begynde at vokse og modnes hver en til to dage.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com