Kalium for vegetabilske planter

May 8

Kalium for vegetabilske planter

Kalium er et af tre makronæringsstoffer nødvendig for planternes vækst. Kalium er af afgørende betydning for sygdomsresistens, frosthårdførhed og stivelse dannelse i vegetabilske planter. Planter mangelfuld i kalium har svedet blade langs de margener, svag stængler og uudviklede frugter. Kalium er forarmet i jorden gennem plante optagelse og udvaskning. Jord test bør udføres før gødskning med kalium.

Kalium i gødning blandinger

Kalium indgår i enhver komplet gødning. Procentdelen, er vægtprocent, af kalium i en gødning angivet som det tredje tal på etiketten taske. For eksempel, angiver en gødning etiket med tal 5-15-10 mix indeholder 5 procent kvælstof, 15 procent fosfor og 10 procent kalium. Kalium siver let ned igennem sandet jord. For at reducere overfladevand forurening, aldrig overfertilize med kalium. En jord test bør angive, om du har en kaliummangel og mængden af kalium behov for jord ændringsforslag.

Økologisk kalium kilder

Kalium findes i organiske materialer. Træ aske og græs udklip giver en langsom frigivelse af kalium i jorden hvor planter kan tage op næringsstof gradvist. Langsom frigivelse former for kalium udvaskes ikke almindeligt til grundvandet.

Anvendelse af kalium

Hvis du vil ændre jord med organiske kilder til kalium, begrave flere inches af afklippet græs eller træ aske i det øverste lag af jordbunden tre uger før plantning tid.At anvende kommercielle kalium til haven, udsendt beløbet foreskrevet på posen for grøntsager og indtil det i jorden lige før plantning. Gælde ikke kalium direkte til anlægget eller rødder.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com