Sådan Care for en indendørs Gloxinia

October 10

Sådan Care for en indendørs Gloxinia

Med pjusket, trompet formede blomster i pulserende skærme af Bourgogne, rød, pink, hvid eller blåligrød er det lidt underligt at gloxinia er en stueplante favorit. Klædt i deres stads, nogle gloxinia vise ensfarvet blomster, mens andre har kronblade kantede i hvid som blonder og endnu andre sport halsen af kontrasterende farver. En slægtning af African violet gloxinia (Sinningia speciosa spp.) er passet meget på samme måde. Deres evne til at fortsætte blomstrende sæson efter sæson, men varierer afhængig af, hvis de var vokset fra en knold eller en frø.

Instruktioner

•Repot en ny gloxinia hvis puljen er lille til anlægget, og velkommen til repot som nødvendige under din gloxinia liv. Løsne jorden omkring planten forsigtigt, derefter overføre til en lidt større lerkrukke. Bruge en lightweight pottemuld højt indhold af organiske stoffer. Pottemuld for afrikanske violer fungerer godt.

•Sæt din gloxinia i et smukt oplyste område, men ikke i fuld sollys, der kan brænde gloxinia's furry-teksturerede blade. Overveje en østlige eller vestlige-vender vindue, eller supplere svag belysning med kunstige lys.

•Maintain værelse på varm men behagelige temperaturer, at undgå områder med meget varmt eller koldt kladder, der kan chokere anlægget. Som en tommelfingerregel, hvis du nyde temperaturen, vil din gloxinia sandsynligvis også. Temperaturer på omkring 65 grader F, om natten og 70 til 75 grader F er på de fleste i løbet af dagen ideelle.

•Kapacitet din gloxinia ofte mens det voksende aktivt, måske et par gange om ugen. Stikke fingeren i jorden omkring din gloxinia for at kontrollere fugt, hvis du er usikker. Hvis snavs føles tør, når du har hele spidsen af din finger indsat, brug din gloxinia vand.

•Pour vand - helst regnvand eller vand uden mineraler--i underkop nedenunder planten eller jorden omkring planten. Aldrig vand blade eller plante base for at undgå forbrændinger og rådne. Hvis du tillader dine gloxinia at blive for tørt og planten begynder at visne, placere puljen i et badekar fyldt med stuetemperatur vand og lad det i blød i 30 minutter til en time.

•Hold et høj-fugt miljø omkring din gloxinia hvis det er muligt. Køre en værelse luftfugter eller placere din gloxinia på en pebble bakke. Dække en bakke med småsten og hæld en lille mængde vand på toppen--nok til våd bakken og sten, men ikke nok til at dække de klipper, som ville forårsage anlægget til at sidde i vand. Dette vil tilføje trace fugt i luften omkring anlægget. Gør ikketåge din gloxinia, som kan forårsage skade på løvet.

•Applicer gødning højt indhold af fosfor, men lav i kvælstof, antyder North Dakota State University. En 10-30-10 formel lidt fortyndet, anvendes hver uge til to uger i den voksende og blomstrende sæsonen, fungerer godt. Følg instruktioner for produkt under anvendelse.

•Pick off døde blade og blomster som de opstår. Deadheading en plante--betegnelse for klemning off de gamle blomster--opfordrer den til at fortsætte blomstrende. Din gloxinia skal blomstre for seks ti otte uger.

•Se for en opbremsning af blooms og et tegn på, at bladene er begyndt at tørre ud og drej til gul. Dette signalerer din gloxinia ønsker at komme ind hviletilstand. Det varer normalt, fra oktober eller November til februar.

•Sæt den hvilende gloxinia i et køligt, tørt sted såsom en kælder, garage eller uudnyttet plads; temperaturer på omkring 55-60 grader F er ideelle, men tillader ikke det at gå under 40 grader F. Ikke vand eller gøde i løbet af den tid, det er i hviletilstand.

•Overførsel din gloxinia til en ny pulje i foråret, påfyldning af jord, for de bedste resultater. Læg den tilbage i dets voksende miljø, klemme ud de første blomst eller to, der forsøger at blomstre til at fremme en sund, energisk blomstrende og vækst cyklus igen.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com