Hvad betyder det, når ærten planter er beskrevet som værende sand-avl?

May 11

Hvad betyder det, når ærten planter er beskrevet som værende sand-avl?

I sin bredeste forstand er genetik studiet af hvordan særlige kendetegn er gået fra den ene generation til en anden. Undersøgelse af genetik finder sin start med Gregor Mendel, en videnskabsmand, der gjorde eksperimenter med ærten planter at bestemme, hvordan arvelighed fungerer. Ikke alene gjorde hans opdagelser lægge fundamentet for alle genetik til at komme, det gav også svar på grundlæggende spørgsmål baseret på observationer, der havde ofte været bemærket, men aldrig fuldt ud analyseret. Udtrykket "true-opdræt" er første gang beskrevet i hans eksperimenter med ærten planter, og betyder, at afkom vil have de samme træk som moderplanten.

Selvbestøvning

Selvbestøvning er den proces, hvorved befrugter en plante sig selv. Dette indebærer overførsel af pollen mellem specialiserede dele af planten. Dette er, hvordan pea plante pollinates. De mandlige støvknapper generere pollen. Pollen er sæd. Pollen, der indeholder sædceller, gør sin vej fra de mandlige støvknapper til kvindelige æggestokken. Dette indebærer overførsel gennem pollen tube, stigmatisering og stil. Når sædcellerne når æggestokken, befrugtning sker og ærten begynder at vokse.

Mendels eksperiment

Mendel observeret syv træk af ærten planter. Disse syv træk beskrive farve og form ærter, bælg og blomster, samt længden af stilken og placeringen af blomsten på anlægget. Gennem krydsbestøvning forsøgte han at opdage som blev kendetegn overført til den næste generation. Han brugte ærten planter udviser forskellige karakteristika og lavet nogle konklusioner om dominerende og recessive træk. Så længe en dominerende træk bestemmes af gener var til stede, ville det race gennem over den recessive træk. To recessive gener resulterede i passage af den recessive træk i den næste generation.

Test Kors

Mendel brugt test Kors i sit eksperiment. En test på tværs er dybest set et stort "T" form trukket ud på et stykke papir. Et gen for et bestemt træk ville være angivet ved to breve: to i caps, to små eller et i kasketter og et med små bogstaver. Hvis udkig efter hvordan et bestemt gen ville blive videregivet, ville han sætte de to bogstaver for én overordnet over boksene øverst på "T." Han ville sætte de to bogstaver for anden forælderen ved siden af boksene i venstre side af "T." Brug denne simple diagram, kunne han bestemme chancerne for træk af ærten planter videregive til afkom.

"True avl" ærten planter

Gennem sine eksperimenter og observation opdagede Mendel at ærten planter er typisk sand-avl, så de afkom vokset fra frø, har de samme træk som moderplanten, at frøene kom fra. Ært frø kan være gul, som er dominerende, eller grønne, som er recessive. Hvis det store bogstav "A" angiver et dominerende gule træk og bogstavet "a" betegner en recessiv grønne træk, en sand-avl pea plante vil enten være "aa" eller "AA." Hvis testen på tværs af resultaterne giver "Aa," anlægget ikke ville være sandt-avl.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com