Typer af elektroniske afbrydere

May 12

Switches er alle omkring dig. Knapperne på dit stereoanlæg, tasterne på tastaturet, og selvfølgelig lyskontakter i dit hjem er alle de forskellige typer af kontakter. Forskellige kontakter har forskellige anvendelser og applikationer, og forstå de forskellige typer vil være en stor hjælp for dit hjem reparation og elektronik projekter.

Enkelt Pole, enkelt kaste (SPST)

Dette skifte bruges ofte til lyskontakter og er den mest almindelige form for switch fundet i hjemmet. Spejlvende Skift åbner eller lukker et kredsløb af enten du tilslutter eller frakobler kundeemner i switchen.

Enkelt Pole, Dual smide (SPDT)

En SPDT toggle har tre kundeemner. Det forbinder center bly til enten den venstre eller højre bly, afhængigt af hvilken vej switchen er kastet. Når du ser en switch, der vælger mellem to forskellige muligheder, men har ingen off position, er det ofte en SPDT skifte. I bilen er den løftestang, der skifter lyset mellem høj bjælker og lav bjælker en SPDT switch. Parameteren SPDT vil fungere som et enkelt kast switch, hvis enten den venstre eller højre bly ikke er tilsluttet et kredsløb.

Flere Pole skifter

Der er flere pole versioner af både enkelt og dobbelt-throw switches. De opfører sig på samme måde som single-polet afbrydere, bortset fra at kaste skift vil skifte mere end én kredsløb på samme tid.

Push-knappen skifter

Knapperne fungerer ligesom skiftekontakter, og kommer i to hovedsorter: "normalt åbne" og "normalt lukkede." Normalt startknappen forlader banen åben når i hvile, og trykke på knappen lukker kredsløbet. Skubbe en normalt lukket knap åbner kredsløbet. Tænd/sluk-knapper, for eksempel, er normalt den normalt åben type. At trykke på knappen lukker kredsløb og beføjelser på enheden. Knapperne kan også være "momentan." En momentan switch foråret tilbage til sin hvileposition når det ikke bliver trykket. Knappen du holder nede på en walkie-talkie, når du ønsker at tale er et eksempel på en momentan knap. Når du giver slip på knappen, skifter walkie-talkie automatisk tilbage for at "modtage" tilstand. Tasterne på dit tastatur er også momentane knapper.

Relæer

Relæer er elektronisk aktiveret switche. En enkelt stang, enkelt kaste relæ har to fører og et skifte, ligesom en normal lyskontakt. Men det har også et andet sæt fører, kaldet kontrol fører, som er forbundet med en elektromagnet. Anvende aktuelle til kontrol fører frembringer et magnetfelt, der vender Skift. Et vigtigt element i relæer er at kontrol fører ikke elektrisk forbindelse til at skifte. Derfor, low-power elektronik som en computer kan bruges til sikkert styre relæer i højspænding, potentielt farlige kredsløb. For eksempel er starter magnetventil i din bil en slags relæ, der bruger den lille mængde strøm fra tændingen som et signal til at forbinde den store mængde af aktuelle nødvendige for at starte bilen. Netværk af relæer kan bruges til at modellere logiske formler som "Hvis en derefter B", og nogle af de første analoge computere bruges systemer af relæer til beregning.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com