Ideer til en videnskab Fair projekt på hvordan forskellige væsker påvirke planternes vækst

October 13

Ideer til en videnskab Fair projekt på hvordan forskellige væsker påvirke planternes vækst

Så du planlægger et eksperiment på hvordan forskellige væsker påvirke planternes vækst for dette års science fair. Selvom du allerede har den generelle idé, skal du tænke igennem alle detaljerne for at give din science fair projekt den bedste chance. Sørg for du fokusere på de forskellige betingelser for eksperimentet, samt hvordan du vil vise oplysninger om dit eksperiment, for at sikre, at dommerne vil tage notits af projektet gennemtænkt.

Typer af væsker til brug

Du kan bruge flere forskellige grupper af væsker i denne type af eksperiment. Den mest grundlæggende (men mindst videnskabeligt interessante) eksperiment ville have dig ved hjælp af tilfældige væsker fra rundt omkring i huset, fra appelsinjuice og æblejuice til flydende renere eller endda urin. De fleste vil dog gætte, at postevand ville fungere bedre end nogen af disse variationer. Overvej i stedet, prøve forskellige typer af vand--destilleret vand, vand fra hanen, mineralvand, og vand fra en nærliggende stream eller sump. Du kunne også prøve forskellige flydende gødning til at se, som gør det bedste job.

Måder at måle plantevækst

Du måske tror, at det er let at måle plantevækst--, indtil du finder, at en af dine planter er vokset 3 inches færre end de andre men har snesevis af blomster over det hele. For at tage nøjagtige data, skal du definere dine metoder til måling af blomster, før du starter eksperimentet. Du kan ønsker at stole udelukkende på højde, især hvis du forsøger at forenkle eksperimentet. Skiftevis, kan du oprette et diagram med en kolonne for hver faktor, at foranstaltninger plant vækst: højden, antallet af blade, antallet af blomster, tykkelsen af stænglen eller andre faktorer, der kan påvirke de særlige planter du vælger.

Type af planter

Sørg for at vælge hurtigtvoksende planter til din videnskabeligt eksperiment--medmindre du planlægger at bruge måneder tager data. Eksempler på hurtigtvoksende planter er morgenfruer, zinnias, solsikker, radiser, bønner, agurker og karse. Sørg for at bruge frø fra samme pakke i dit eksperiment, så typen væske er din eneste variabel.

Vise ideer

Om muligt tid dit eksperiment, så du vil være i stand til at sætte dine planter på displayet, mens de er stadig i live og trives. Du kan placere dem foran skærmen bord, eller off til siden af skærmen, hvis rummet tillader. Sørg for at tage fotografier af dine planter i hver fase af udviklingen, og tillægger en fra hver etape (tydeligt mærket) nederst i midten af din tri-fold bestyrelse til at vise de planter udvikling. For en kunstnerisk touch, kan du male vinstokke kravle op din lystavle i ekstremt lyse baggrundsfarver før du sætter dine oplysninger til bestyrelsen. Sørg for, at baggrunden vinstokke ikke overvælde de vigtige oplysninger.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com