Plejen af Hydrangea stilke

May 15

Hortensia stilken er en del af anlægget, der ofte overses. Dog kan det have en stor effekt på anlægget som helhed. Det er vigtigt at opretholde ordentlig stilk sundhed sundhed af hele planten. Hortensia stilken bruges ikke kun i løbet af plantens liv, men ofte efter det oprindelige anlæg er død så godt.

Forberedelse

Plejen af hydrangea stængler starter med ordentlig jordbearbejdning. Jordens pH-værdi er ikke noget, der påvirker dæmme op for sundhed, men det kan ændre bloom farve. Bland nogle kompost eller staldgødning i jorden før plantning. Sunde næringsstoffer i jorden producerer stærkere, flottere stængler. Veldrænet jord er vigtigt at hydrangea stilk pleje. Bland lidt sand eller sphagnum i din jord sammen med kompost. Lægge en kant af muld, når stænglerne er i jorden kan også hjælpe med ordentlig dræning.

Daglig pleje

Om vinteren, når planten ikke er blomstrende, skal en tredjedel af de ældste stængler beskæres. Dette giver mulighed for anlægget til at give flere næringsstoffer til de yngre stilke. Gamle, ikke-blomstrende stængler skal fjernes i løbet af de varmere måneder. Overwatering eller dårligt drænet jord kan forårsage stilken til at rådne og dø ud. Placer hortensia buske i områder, der modtager fuld sol. Planterne kan befrugtes én gang hvert forår med en blomst gødning. Dette hjælper med at give stammer de rette næringsstoffer de har brug for at forblive stærk og sund. Vand så snart den øverste jord tørrer ud.

Potentielle problemer

Der er mange problemer, at hydrangea stængler skal kæmpe. Stem nematoder angribe stængler og få dem til at blive oppustet og split. Disse runde orme kan hurtigt dræbe hele planten. Den bedste måde at fjerne dem er at befrugte med fisk emulsion og kompost. Dette tilskynder gavnlige bakterier til at vokse, som vil kæmpe mod ormene. Blight kan også påvirke stilk sundhed. Spray en fungicid på stængler og blade, en gang om ugen og undgå at lade vandet sidder omkring stænglerne for længe. Undertiden bladlus eller spider mider vil angribe planten, men normalt forårsager ikke stor skade på stænglerne af planten.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com