Planter, der kræver sur jordbund

May 17

Sure jordbund er normalt klassificeret som værende 5.5 og nedenfor på pH-skalaen. Denne tendens til at være områder, hvor jordbunden er sandet og vandet har udvaskede næringsstoffer fra jorden, eller i nærheden af stedsegrønne træer hvor de rådnende nåle hæve surhedsgraden over tid. Mange af de syre-elskende planter sælges i planteskoler er naturligvis fra fyrreskove nær kysten hvor sand indholdet i jorden er høj.

Frugter

Ikke alt for mange frugter gerne vokse i sur jord, men blåbær er en undtagelse. Den trives i en pH så lavt som 4,5, hvor de fleste planter vil visne og dø. Tranebær er en anden syre-elskende plante, der trives naturligvis på Moser af Sure, vand gennemblødt jord.

Buske

Buske som Azalea, Rhododendron, holly, butterfly bush, blå hortensiaer, kameliaer og heather alle vokse i deres oprindelige indstillinger i syre-jord. Med nogle ændrer mængden af surhedsgraden i jorden farven på deres blomster, som du vil se med hortensiaer. Hvis du har en af disse planter, der ikke trives, kontrollere jorden for at se om det er syre nok til din busk.

Træer

Træer som pin egetræer, magnolia, dogwoods og de fleste nåletræer som pines, Gran og Taks alle vokse i let sur jord. Da rødderne af træer, nå langt under det øverste jordlag, er der ikke brug i forsøget på at ændre jord for træer. Find et sted hvor jorden er naturligvis surt, og disse planter vil trives.

Stauder

Heather, Krybende floks og liljekonval er nogle af stauder normalt sælges i planteskoler, der trives i sur jord. Der er masser af andre, der vokser i skovklædte omgivelser hvor jord har tendens til at blive sure, men mange af disse sælges ikke almindeligt som børnehave planter. Et par eksempler er jack på prædikestolen og wintergreen. Da disse er lavvandet rodfæstede planter, kan du ændre den eksisterende jord for at opfylde deres behov.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com