Struktur af en plante blad

May 19

Plante blade kan ikke være så visuelt bedøvelse som blomster, men de er et afgørende element i planternes vækst. Blad struktur spiller en væsentlig rolle i næringsstof optagelse, fotosyntese og mad produktion.

Ydre lag

De ydre lag af bladet beskytte det mod insekter og elementerne. Det yderste lag af blade celler kaldes overhuden. Epidermis frigiver et stof kaldet kutikula, som beskytter bladet mod overdreven vand. Overflade af epidermis er dækket i porerne kaldet spalteåbninger, som kontrollerer vand og kuldioxid.

Indre væv

Gasudveksling foregår inde i blad struktur. De mesophyllic væv er de cellulære strukturer inde i bladet, der styrer fotosyntese--omdannelsen af lys til energi- og fødevarepriser. De mesophyllic celler er også vigtige klorofyl opbevaring Centre. I mellemrummene mellem de mesophyllic celler opstår gasudveksling.

Ribber

Den ribber synlige fra udefra og udføre en bred vifte af væsentlige funktioner. Vener giver en kilde til støtte for bladet, der tjener som en strukturel ramme. De indeholder også væv, overføre vand og næringsstoffer til leaf's interne strukturer.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com