Hvor meget jord skal grøntsager & frugt til at vokse?

October 23

Hvor meget jord skal grøntsager & frugt til at vokse?

Den jord nødvendig for dine frugter og grøntsager, afhænger af typen anlæg og stil af haven du vokser. Shallow-rodfrugter er nemt dyrkes i et par inches af jord eller en lille beholder, mens andre afgrøder har brug for dybere jord til at blomstre. Deep-bed havearbejde er en måde at få bountiful grøntsager fordi det maksimerer plads til rødderne. Haven eksperter foreslår, at deep-rod plads kan være gavnligt for enhver type af grøntsag afgrøde.

Lavvandede rødder

Hvis du er plantning en container haven eller forberede bare muld i din have, planter med lavvandede rødder vil gøre godt med tilstrækkelig afstand. Salat og spinat rødder udvide blot et par inches til jord, så de foretrækker længe, lavvandede gryder. Brombær og hindbær brombærbuske har også kort rodsystemer. Alle disse afgrøder skal have nok plads til at strække deres grene og få tilstrækkelig solen. Mange bunddække planter såsom ivy har lavvandede, sprawling rodsystemer, der bliver fordelt på en haven seng.

Dybe rødder

Nogle planter har rodsystemer, der udvider dybt, der kræver høje containere eller godt dyrkede havejord. Lucerne, Stenkløver, majs, safflower, solsikke og sukkerroer er inkluderet i denne kategori. Squash er en kraftigt voksende afgrøde, der kræver masser af rod plads, mens bush sorter af squash kan dyrkes i store containere. Begge afgrøder vil dog lide hvis deres rødder er begrænset. Afstanden krav spænder fra et par inches til et par fødder.

Haven senge

Når du forbereder en haven bed, du bør planlægge for mindst 8 inches af rod plads, men ændring af jorden dybere vil give mere produktive afgrøder. Nogle haven eksperter foreslår en dyb-bed metoden, med jord dybde steget til 18 inches. Lidt overfladisk rod afgrøder som gulerødder kan skubbe rødderne yderligere og vokse kraftigt, hvis de får chancen. Processen kræver dyb tilling og bryde op i undergrunden. Du kan også oprette et højbed ved at opbygge muldjord i en bunke eller ramme.

Containere

Vælg en container og jord beløb baseret på størrelsen af anlægget og dets rødder. Større tendens til at være bedre; bare undgå containere, der er for stor eller for lille. Højden af anlægget skal være ca. tre gange diameteren af puljen. Som en generel regel kræver tomater, squash og auberginer 4 - 5 gallon krukker. Mindre grøntsager som peber og chard vil vokse godt i 1 - 2-gallon beholdere.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com