Særlig pleje for Boxwood træer

May 23

Særlig pleje for Boxwood træer

Buksbom-slægten (Buxus spp.) består af ca. 70 arter af stedsegrønne buske karakteriseret ved gullige grønne blomster og små blade. Boxwood planter reagerer godt på beskæring og er almindeligt dyrket som formelle buske i hjemmet haven, selv om de også er vokset som fundament planter, prøver eller selv miniature bonsai træer.

Beliggenhed

Boxwood stammer fra det sydlige Europa, vestlige Asien og nordlige Afrika. De fleste boxwood arter er bedst i USDA zoner fra 5 til 9, selv om nogle kultivarer er hårdfør ned til zone 4. Boxwood generelt gør bedst når der dyrkes i halvskygge, selv om planter, der dyrkes i syd kan gøre det bedre i fuld sollys. Beskytte nyplantede buske fra den varme eftermiddagssolen at forhindre blad scorch.

Jord

Buksbom er tilpasningsdygtige til en bred vifte af jordtyper, vokser i frugtbar jord såvel som basisk jord. Boxwood foretrækker fugtig jord og bør vandes grundigt i sommeren tørre perioder. Bruge et tyndt lag af økologisk barkflis til at beskytte den busk lavvandede rødder. Økologisk barkflis hjælper til at bevare fugt i jorden og undertrykke ukrudt. Boxwood planter undgår ikke ligesom at konkurrere for næringsstoffer, så plantning andre planter for tæt til busken.

Vedligeholdelse

Boxwood planter reagerer godt på beskæring. Trim let i sommer for at vedligeholde formen, eller beskære hårdt i slutningen af foråret til at forynge busken. Undgå beskæring for sent i sæsonen, da dette kan påvirke ny vækst. Følg hård beskæring med gødning og et nyt lag af økologiske muld. Hække og planter, som anvendes til kantning kan trimmes i sommer. Boxwood kan formeres ved frø eller ved semiripe stiklinger taget i sommeren.

Problemer

Buksbom er modtagelige for rod knude nematoder, en type af mikroskopiske orm, der forårsager blade Brunering, dårlig vækst og en samlet nedgang i anlægget. Nematoder er vanskelige at behandle, selv om gødskning og vanding busk regelmæssigt kan bidrage til at øge sit forsvar mod skadedyr. Svampesygdomme kan hjemsøge boxwoods vokset under våde forhold. Root rot og fordærve forårsage løv skader og bark, der er løs og peeling. Beskære væk grene inficeret med fordærve, og reducere vanding for at mindske virkningerne af root rot.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com