Hvorfor tingene vask i vand?

May 24

Hvorfor tingene vask i vand?

Hvorvidt en vare synker eller flyder i vand afhænger af to hovedfaktorer--vægt og massefylde. For eksempel, både flyde, men under visse omstændigheder kan selv en båd med ingen utætheder kan let synke hvis det vejer for meget i forhold til sin størrelse.

Vægt

Et objekt flyder hvis dens vægt er lettere end mængden vand, der er ved at blive skubbet ud fra under det. Tungere genstande vil synke fordi vandet vejer mindre end objektet sidder på toppen af det.

Massefylde

Tæthed refererer til den samlede kompakthed af varen. For eksempel, hvis du har to objekter, der er den samme vægt, men er forskellige størrelser, man kan synke og den anden måske ikke. Hvis et objekt har et stort overfladeareal, har at objektet en større evne til at presse vand ud fra nedenunder og flyde.

Eksempel

Hvis du skulle lave en vandtæt båd ud af aluminiumsfolie og placere det i en gryde eller balje med vand, ville det flyde på grund af den store overflade af båden. Men hvis du knust båd til en lille, kompakt kugle og lægge det i vand, ville det synke fordi det er tungere end vandet det sidder på.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com