Hvornår skal man høste hvidløg planter

May 30

Hvornår skal man høste hvidløg planter

Hvidløg (Allium sativum) pærer eller fed er sået i efteråret til at vokse gennem køligt om vinteren og foråret måneder, til sidst at blive klar til høst engang i sommer. Vide, hvornår at grave op pærer er ikke en eksakt videnskab, det er heller ikke nødvendigvis let, især hvis du er en novice med voksende hvidløg. Afhængigt af hvidløg opstår høst tid i meget af den tempererede USA i løbet af juni til August.

Hvidløg typer

To typer af hvidløg er almindeligt dyrket: softneck og hardneck. Førstnævnte er bedre vokset i de mildere vinter klimaer i det sydlige USA, mens sidstnævnte i koldere nordlige regioner. Inden for disse to hvidløg typer generelle sorter, og hver når en "høst størrelse" på forskellige tidspunkter på tværs af omtrent en tre - til fem - ugers tidsramme. Ifølge University of Minnesota udvidelse, hvidløg sorter er anvendelige i denne sommer sekvens: Tuban, asiatisk, artiskok, Rocambole, kreolsk, glaseret lilla stribe, lilla stribe, marmoreret lilla stribe, porcelæn og Sølvhinde.

Dilemmaet

At vide det præcise tidspunkt at høste hvidløg pærer er upålidelig i bedste fald og svært i værste fald. Hvis du graver op pærer for tidligt i sommeren, løgene er for lille og de har tendens til at mug eller rot hurtigt i opbevaring. Venter for længe at løfte løg skaber nelliker, der vokser ud af deres beskyttende papery skind og blive mere modtagelige for sygdomme. Den eneste måde at opbygge tillid i din beslutning om at høste hele hvidløg afgrøde kommer fra at trække op en hvidløg til at måle pære udviklingen i haven.

Høst Tips

Gulfarvning og brunfarvning af de nederste blade på en hvidløg plante er kun omtrentlige indikator, høsttidspunkt er tæt. Reducere kunstvanding omkring to uger før den forventede høst periode. Grænsen hvidløg Farm bruger en smal, men flad skovl til at grave op hvidløg, som en gaffel tendens til at gennembore nelliker og give en falsk følelse af tillid i grave for tæt til pærer. Når du tror det er høst tid, omhyggeligt grave op én hvidløg plante i sengen. Smuldre og forsigtigt skrabe jorden fra pæren og undersøge det, men brug ikke en rengøring vand stigning. Skær pære i halve. Hvis fed fylde skind, er det høst tid. Hvis de er for lille, er du for tidligt; Hvis fed har delt åben papery hud, er du sent.

Yderligere indsigt

Gartnere med filtypenavnet University of Minnesota rapporten at ofte de bedste hvidløg pærer er høstet når planterne er ca halvdelen grønne blade og halv gul til brun lavere blade. Igen, dette er kun en generel retningslinje og varierer let efter regionale vejret eller jord. Friskindsamlet pærer solskoldning så overveje markedsføring gravet hvidløg i en spand med shade klud som du arbejder eller tage omgående dem indendørs for ordentlig tørring og opbevaring. Med jord afrenses, tillade rødderne til tørre på pærer.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com