Tomat gødning ingredienser

June 1

Tomater er en fast bestanddel af den amerikanske haven. Mens tomater ikke behøver megen plads til at vokse, behøver de rigelig næring til at trives og producere en bountiful høst af søde, moden frugt. De ideelle planternes behov for tomater er lidt forskellig fra de fleste andre haven grøntsager, men resultaterne af særlige fodring kan være umagen værd.

Fosfor, kvælstof og kalium

Fosfor, kvælstof og kalium er standard næringsstoffer i de fleste vegetabilske fødevarer, men den andel, der er nødvendige for tomater er lidt anderledes end de sædvanlige haven mix. Tomater gør bedst med en gødning, der er lav i kvælstof, højt indhold af fosfor og kalium. Hvis du ikke kan få en specialiseret tomat blend, vil en gødning med en 5-10-10 ratio arbejde. For meget kvælstof vil forårsage tomatplanter til at vokse høj og grønne, med lille blomstring og frugt produktion.

Calcium

Alle specialiserede tomat gødning indeholder calcium, hvilket tomatplanter skal producere maksimalt udbytte. Calcium hjælper også med at forhindre blossom ende rot, en lidelse, der forårsager afrundet, brune pletter med en indskrumpet udseende at udvikle på frugt overfor stilken. Til sidst, vil patch blive tørt og læderagtige som frugten bliver moden. Denne lidelse er et resultat af en Calciummangel i jorden.

Magnesium

Magnesium er et nøgleelement i klorofyl, som er nødvendig for fotosyntese---den proces, hvorved planterne får energi behov for vækst. Tomater er hurtigt voksende planter, så de har en tung brug for magnesium. En magnesiummangel forårsager bladene at krølle, bliver gule og dø. Det følger også mængden og kvaliteten af den frugt, der produceres.

Jern

Jern er også et element af klorofyl produktion. En jernmangel vil forårsage blade af tomatplanter til at blege ud, begynder på stilkenden og med de yngste blade først. Til sidst vil hele planten bliver hvide og begynder at dø, da det ikke kan producere den næring, den har brug for gennem fotosyntese. Heldigvis, tomatplanter med denne mangel inddrive hurtigt efter begæring af gødning med jern.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com