Dele af en Lima-bønne

November 11

Lima bønner er en større, halvmåne formet bønne dyrket som pole eller busk sorter. Ernæringsmæssigt, de er lav i kalorier og rig på kostfibre, men USA og andre lande begrænser deres dyrkning til kun de former, der er lav i dicyan sammensatte, som cyanid gift er afledt.

Frø

Limabønner begynde som frø. Frø indeholder alle de genetiske materiale og mad de skal begynder at vokse ind i en plante, der producerer mere bønner, når de udsættes for nok vand, lys og høj nok jordtemperaturer.

Mad

Frøhvide indeholdt i frø belægning giver mad til en frø to halvdele, eller Kimblad, at overleve indtil plante blade og rødder udvikle. Et embryo, eller en lille plante i midten af de to halvdele, er til stede. Næringsstoffer som stivelse og proteiner er medtaget for at muliggøre spiring.

Vand

En lima bønne frø ligger sovende, med nogle fugt i den, indtil det er udsat for mere vand via et lille hul kaldes en micropyle i sætteplante belægning hvor de to halvdele mødes.

Indrejse

Hullet hvor vand kommer ind en lima frø er i nærheden af hilum, hvor frøet kurver i og er hård. Når det træder, aktiveres vand et enzym, der forårsager frø halvdele til at svulme, split og begynder at vokse en plante med rødder og en shoot.

Spiselige frugter

Planter danner blomster som når bestøvet, producerer spiselige bønner indkapslet i bælg. For at spise dem, skal bønner være høstet fra bælg, før de bliver hård og anvendes bedre som frø.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com