Mest duftende Viburnum

June 4

Mest duftende Viburnum

Viburnums (Viburnum spp.) er værdsat for deres alsidighed og hardy natur. De fleste trives i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 2 til 9. Viburnums er normalt dyrket som buske, og mange af dem er vokset som hække. Viburnums er også eftertragtede for deres duft, men hjem gartnere skal vælge omhyggeligt: nogle har en ubehagelig lugt, mens andre er sødt duftende.

Behageligt duftende

Duften er temmelig subjektive og som regel et spørgsmål om personlige mening. Stadig, et par viburnums skiller sig ud som klare favoritter blandt hjem gartnere, der ønsker en duftende busk. Burkwood Kvalkved (Viburnum x burkwoodii) er en art, der har en stærk og behagelig duft. Kultivarer omfatter "Anne Russell," hvilke funktioner lyserøde blomstrer, og "Mohawk," som har en let krydret duft. Burkwood viburnum er hårdfør i USDA zoner 5-8. Koreanske spice viburnum (Kvalkved carlesii) er også blandt dem, der anses for at have en behagelig duft. "Compactum" er en langsomt voksende, lille sort, der når højder og bredder af kun 3 fødder. Koreanske spice viburnum er hårdfør i USDA zoner 4 til 7.

Ubehageligt duftende

Nogle viburnums er meget velduftende, men ikke på en måde, der vil bringe et smil på dit ansigt. Plante disse buske langt væk fra hoveddør eller hvor folk samles. Linden Kvalkved (Viburnum dilatatum) er en fantastisk plante, der vokser til 10 fod høj, med lyse hvide blomster og lige så lyse røde fall bær. De attraktive blomster har en noget ubehagelig duft. Det er hårdfør i USDA zoner 5-8. Viburnum tinus, som er en evergreen viburnum med lyse blå fall bær, siges at give off en ubehagelig lugt, når de er våde. Denne plante er hårdfør i USDA zoner 7b gennem 10.

Ingen duft

Nannyberry Kvalkved (Viburnum lentago) har store klynger af flad top hvide blomster. Denne store busk,--der kan nå højder på 16 feet--har ikke en duft. Nannyberry er en artig prima nemlig hjem gartnere, der lever i kolde klimaer, som det er hårdfør i USDA zoner 2 til 8. Det har også spiselige frugter. Doublefile Kvalkved (Viburnum plicatum f. tomentosum 'Mariesii') gør op for sin mangel på duft med sin slående udseende. Denne viburnum funktioner cascading hvide blomster i foråret, der er arrangeret på i lag, grene vandrette. Busk er lige attraktive i sommeren og efteråret. I sommeren vige blomsterne for små røde frugter, der mørkere til sort. Efterår farve er en dyb, rødlig-lilla. Doublefile viburnum vokser bedst i USDA zoner 5 til 8.

General kultur

Viburnums har brug for at blive passet ordentligt hvis de vil opnå optimale blomstrer. Plante disse hårdføre buske i lidt fugtig, let sur jord. Trives mest i jord, der er rige i organisk stof og fulde sollys, men dette kan variere efter art. Generelt, jo varmere sommeren klima, jo mere sandsynligt busk vil har brug for nogle eftermiddag skygge. En dyb opblødning i varmt vejr, plus et tykt lag af muld, vil holde jorden kølig og hjælpe disse planter trives.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com