Fem dele af en blomst

June 8

Fem dele af en blomst

Blomster kan være smukke og prangende, eller små og uanselige. De tjener en vigtig funktion for både mennesker og anlægget. Blomsterne er, hvor frugterne dannes. Blomsterne er også hvor frøene--behov for anlægget til at reproducere--dannes. De forskellige dele af blomsten arbejder sammen for at opnå dette, selv om ikke hver blomst indeholder alle dele.

Beholder

Beholderen er det punkt, hvor blomsten forbinder med stængel eller stilk af anlægget. En beholder dannes, når spidsen af stænglen svulmer til at oprette en lille pad. Beholderen er det punkt, hvor alle andre dele af blomsten vedhæfte.

Bægerbladene

Bægerbladene, kendt kollektivt som blomsterbægeret, er de små, leaf-lignende strukturer, der omgiver blomsten. De er typisk grønne og er på ydersiden af kronbladene. Der er normalt tre til fem bægerblade, som kan være smeltet sammen på nogle blomster. Bægerblade beskytte bud af blomsten.

Kronblade

Kronblade er den prangende, farverige del af de fleste blomster. Deres primære formål er at tiltrække fugle eller insekter til anlægget for at sprede pollen. Alle kronblade hedder sammen corolla. Blomsterkronen kan bestå af flere separate kronblade, eller flere kronblade smeltet sammen til en enkelt enhed. Kronblade og bægerblade er kollektivt benævnt bloster, der kan mangle i blomster, der bruger vinden til bestøvning.

Støvdragere

Støvdrager består af to dele, anther og glødetråden. Blomsterne har normalt flere støvdragere, som er hvor pollen er produceret. Glødetrådens tillægger beholderen. Det går opad, og har en sæk øverst. At sac er anther, hvor pollenkorn udvikle. Støvdragerne tilsammen plante, kaldes androecium mandlige reproduktive organ. En blomst med støvdragere og ingen støvveje kaldes staminate. I dette tilfælde vil en separat blomst indeholde de kvindelige dele, enten på den samme plante eller en anden plante af samme art.

Støvvejen

Støvvejen er den inderste del af blomsten og har tre dele, æggestokkene, stil og stigmatisering. Æggestokkene er den hævede base af pistil. Denne del bliver i sidste ende frugt. Frøanlæg i æggestokken bliver froe. Stilen er en stilk-lignende struktur strækker sig fra æggestokken til stigmatisering, som er del af blomsten, der modtager pollen. Stilarter kan være forgrenet for at understøtte mere end én stigmatisering kommer ud af enkelt æggestokken. Kollektivt, udgør alle strukturer af pistil den kvindelige reproduktionsorganer af blomsten, der kaldes Støvvejene. En blomst med en pistil og ingen støvdragere kaldes pistilate. Det skal en mandlige blomst i nærheden til bestøvning.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com