Dele af en blomstrende plante

November 27

Dele af en blomstrende plante

Dækfrøede---blomsterplanter---er beundret for deres delikate skønhed i haver. De er stærkere, end de ser ud, dog, og deres stadige cyklusser af såning, voksende, blomstrende og sætte frø igen er en integreret del af cyklusser af natur at bevare og forny jorden hvert forår. Om årlige, staude eller Biennalen i vækst, holder denne bemærkelsesværdigt varieret og folkerige gruppe af planter bier summende og fuglene flyver.

Rødder

Fibrøst underground roden af anlægget har ingen blade, og samler vand og næringsstoffer fra jorden. Det kan vokse direkte fra de vigtigste rod som det vokser fra frø (utilsigtet rødder) eller som side rødder.

Rodknolde, knolde og sande pærer

Rodknolde, knolde og sande løg vokse rødderne og indeholde en spirende plante for den næste cyklus, ofte formeringsmateriale af voksende nye, identiske kopier af sig selv. De findes kun i visse grupper (liljer, pæoner) af blomstrende planter.

Stængel

Stilken er den vigtigste kanal for vand og næringsstoffer fra jorden for at nå de blade og blomstrende dele af planten.

Blade

Bladene er mad fabrikker at tage vand, mineraler og andre næringsstoffer, og konvertere dem til mad ved hjælp af solskin i en proces, der kaldes fotosyntese. Nogle (julestjerne) opsige i dækblade: petal-mindre blomster.

Blomster

Den blomstrende del af planten indeholder reproduktive pistoler, støvdragere og pollen: nogle blomster (bostryx, lavendel, coleus) blomstre i klynger kaldet blomsterstande.

Frugt

Frugt er dannet efter bestøvning (befrugtning) af blomsten. Den kasserer kronblade og vokser, som det modnes omkring frø.

Frø

Befrugtede æg, eller frø, indeholder alle de genetiske kode af en plante. Den modnes inden for frugt indtil det pauser, og derefter scatters til at oprette nye planter.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com