Hvordan til at behandle højt jernindhold i godt vand

June 17

Vand med en rusten farvetone og metallisk smag ofte indikerer tilstedeværelsen af jern i deres godt vand. Jern-holdige vand også pletter vaskeri og retter og forårsager oprustning i rør og tanke. På grund af disse effekter, Miljøstyrelsen indstiller sekundære maksimale forurenende niveauet for jern på 0,3 ppm mio. Jern koncentrationer i naturlige vandområder ligge normalt under 10 ppm, men du kan støde på højere koncentrationer. Vælg en behandlingsmetode baseret på mængden og typen af jern i deres godt vand.

Instruktioner

•Fyld et klart glas med vand fra hanen og observere egenskaber af vandet. Hvis vandet er rødt, så snart det kommer fra hanen, indeholder det kolloide jern--bittesmå partikler i vandet. Røde eller sorte partikler optræder i vand, når det har siddet i glasset, for et par minutter angiver opløst jern.

•Få en jern test kit fra en certificeret miljømæssige laboratorium og følge anvisningerne fra kit for at indsamle prøver af din godt vand. Sende prøverne til laboratoriet for at blive testet. Har prøverne testet for mangan, pH-værdi og hårdhed ud over jern; du har brug for disse data til at vælge passende behandlingssystem.

•Tag jern med oxiderende filter, hvis den samlede koncentration af jern og mangan er mindre end 15 ppm. Installere en mangan grøn-sand filtersystem hvis vandet pH er mellem 6,2 og 6,8 eller et birm filtersystem, hvis pH er mellem 7 og 8,5. Efterdønningerne enten type filtersystem i henhold til fabrikantens anbefaling.

•Anvend en to-trins behandlingssystem med iltning og filtrering for jern koncentrationer over 15 ppm eller hvis dit vand indeholder kolloide jern. Chlorering efterfulgt af en sand filter er den accepterede metode til husholdningsbrug systemer, ifølge North Dakota State University. Alternativt kan du bruge beluftning-systemet til at ilte vandet. Betjene og vedligeholde systemet ifølge producentens anvisninger.

Tips & advarsler

  • Udskifte filteret sand i en iltning og filtrering system med en aktivt kulfilter til at fjerne store mængder af klor.
  • Overvej at bruge kaliumpermanganat for oxidation i stedet for klor, hvis pH-værdien af dit vand er over 7,5. Husk dog, at systemet skal være omhyggeligt kalibreret og overvåges, så overskydende kaliumpermanganat i vandet er giftigt.

© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com