Virkningerne af planten æteriske olier på Fusarium Oxysporum

June 19

Virkningerne af planten æteriske olier på Fusarium Oxysporum

Fusarium oxysporum er en svampe patogen, der påvirker en række fødevareafgrøder og prydplanter. Ifølge University of Hawaii, forskellige former for Fusarium oxysporum årsag vaskulære visnesyge, root-rot, gulfarvning af blade og dæmpning-off. Vaskulære visnesyge er den mest almindelige og alvorlige af de lidelser, at patogenet forårsager. Planten æteriske olier, udvundet fra en bred vifte af forskellige planter, er en effektiv økologisk metode til at kontrollere svampen.

Cymbopogon Citratus

Æteriske olier er indsamlet fra en bred vifte af forskellige planter, hver især har deres egne niveauer af toksicitet mod svampe patogen Fusarium oxysporum. Ifølge en undersøgelse udført af American Society for Microbiology, æteriske olier udvundet fra Cymbopogon citratus eller citrongræs viste 100% toksicitet mod svampevækst. De æteriske olier fra citrongræs på 1.000 ppm (dele pr. million) hæmmede svampevækst og ødelagde 100% af svampevækst aktivitet i løbet af månederne af maj til November, efter American Society for Microbiology. Styrken af olien faldt imidlertid i månederne februar til April, hvilket betyder, at det har varierende niveauer af toksicitet i forskellige måneder.

Zingiber Officinale

Olier udvundet af Zingiber officinale, også kendt som ingefær, er en fælles effektiv kontrol for Fusarium oxysporum. Ifølge en undersøgelse udført af afrikanske Journal of Biotechnology, produceret æteriske olier udvundet af ingefær 32.7 til 69,2% effektivitet mod den svampevækst. Resultaterne viser en stærk sammenhæng mellem brugen af æterisk olie af ingefær brug og Fusarium oxysporum hæmmet vækst. Den æteriske olie udvindes fra ingefær bruges som en økologisk fungicid mod vaskulære visnesyge, som tegner sig for en stor del af afgrøde skader.

Cymbopogon Proximus

Æteriske olier udvindes fra Cymbopogon proximus eller halfa barr, er en anden effektiv metode til kontrol for Fusarium oxysporum. Cymbopogon proximus er indfødte til Egypten og fra samme citrongræs familie som Cymbopogon citratus. En undersøgelse udført af afrikanske Journal of Biotechnology viste, at olier fra halfa barr resulterede i 42.3 til 75% effektivitet mod vækst af svampen. Fordi olier fra halfa barr er blandt de mest effektive naturlige metoder til kontrol af Fusarium oxysporum og svamp Alternaria alternata, er olierne bruges som et effektivt alternativ til fungicider. I undersøgelsen, var effektiviteten af halfa barr stærkt præget af den mængde, der anvendes, som var.13 til.30 g/50 ml. Den større koncentration resulterede i højere toksiciteter, som hæmmede væksten af svampe patogen med næsten 75%.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com