Tørke-tolerante majs sorter

June 19

Tørke-tolerante majs sorter

Majs, majs hjemmehørende i Nordamerika, er generelt en tørke-tolerante plante, men nye sorter af majs er blevet udviklet til lande som Afrika, der er meget udsat for tørke. De fleste af disse nye majs arter er majs hybrider, men nogle har også blevet genetisk manipuleret til at vokse i områder med meget lidt regn eller vanding. Korn og majs er den samme plante; Det kaldes ofte majs i andre lande, mens de fleste amerikanere bruger udtrykket majs.

Gensplejsede varianter

Genetisk modificeret majs, også kaldet transgene majs, er blevet skabt for år for at forbedre plantens resistens over for sygdomme, skadedyr og tørke. Målrettet genetisk modificering af majs sorter fik et forspring, når forskerne sekventeret genom for majs. Sorter af genetisk modificeret majs er normalt gives et brev og antal betegnelse, og de omfatter MON 863 og MON 810. Begge af disse sorter blev lavet af firmaet Monsanto; kun MON 810 har en kommercielle navn, YieldGuard.

Tørke Tolerant majs i Afrika

Forskere ved den tørke-tolerante majs for Afrika initiativ har brugt traditionelle anlæg hybridisering teknikker til at skabe majs stammer, der vil vokse i tørke-plagede afrikanske lande som Etiopien, Ghana og Nigeria. Mange af disse stammer er givet brev og antal koder i stedet for forskellige navne, og de er kategoriseret efter det land, hvor de blev udviklet. Tørke-resistent majs er tilgængelig fra DTMAI for afrikanske avlere.

Fælles majs arter

Mange hybrider af den typiske hvide, gule eller bi-color sukkermajs, at amerikanerne er vant til at der allerede er tørke-resistent, og mange af disse majshybrider kan købes på haven butikker for hjem plantning. Standard eller selvbestøvende, sukkermajs sorter, der er forholdsvis modstandsdygtige over for tørke omfatter "Fortjener", "Pearl White," "Guddommelighed" og "Lancelot." Open-bestøvet sukkermajs, eller majs, der kan være bestøvet af andre arter, sorter, der er tørke-modstand omfatte "Country Gentleman" og "Sorte Aztec."

Hierloom majs

Nogle arter af majs, der har eksisteret i århundreder er også betragtes som tørke resistente. Disse arvestykke sorter af majs kan være modstandsdygtige over for visnen, lave udbytter og små øre størrelse, fordi de blev dyrket i områder med ringe nedbør. Ikke alene er disse arvestykke sorter resistente over for tørke problemer set i andre sorter, de producerer dejlige farvede ører. "Oaxacan Green bule" er en grøn majs række hjemmehørende i Mexico, der producerer grønne kerner. "Bloody Butcher" producerer rød bule majs, der smager godt ristede eller i måltid.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com