Hvor ligger fyrretræer?

June 20

Over 100 arter af fyrretræer er videnskabeligt beskrevet, med 40 eller så hjemmehørende i Nordamerika. Adskilles på deres nåle og kogler, skællet bark, pines er vigtige komponenter til mange økosystemer, fra Kystsletten flatwoods i sydøstlige USA, forkrøblede, elfin skov på den øverste trægrænsen af høje vestlige bjerge.

Global Distribution

Pines er mest udbredt i den nordlige halvkugle, hvor de er bredt fordelt. Sumatraske pine vokser i den ækvatoriale zone, men de fleste arter findes i tempererede eller boreale skove og højland. I det amerikanske fastland er de sjældent langt fra en slags fyr eller en anden.

Økologiske landskaber

Pines er nogle af de mest hårdføre, mest opportunistiske af den nordlige halvkugle træer. De bebor ofte brand-påvirket landskaber; visse arter kun gengive efter skovbrandene, og mange invadere ivrigt en skov af løvtræ eller andre nåletræer efter en storbrand åbner baldakin. Pines definere ofte lavere trægrænsen i foden, der grænser op til intermountain eller Great Plains steppe, let håndteringen de semiarid betingelser.

High-Country Pines

Nogle pines strække ud en levende virkelig ekstreme steder. En række arter native til vestlige Nordamerika vokse på høje højder nær eller på øverste trægrænsen. Blandt dem er Great Basin bristlecone fyr, måske den længslevende af enhver enkelt organisme: individuelle pines i høje bjerge i Californien og Nevada kan være 5.000 år gamle eller ældre.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com