Dele af en te plante

December 13

Dele af en te plante

Te var først brygget i Kina 5000 år siden. Det har været brugt som en drik og et middel i hele Asien lige siden og i dag er den mest forbruges drik i verden efter vand. Te er brygget på blade af Camellia sinensis anlæg og gæring og forarbejdning, kan spises som sort, oolong, grøn eller hvid te. Det indeholder kraftige antioxidanter og er en anti-inflammatorisk og en anti-allergen.

Rødder

Te vokset fra frøplanter vil udvikle en enkelt pælerod. Te formeres ved skæring kan vokse flere vigtigste rødder af samme størrelse. Planten vokser også en masse side rødder, der spredes ud vandret og indsamle fugt og tegne næringsstoffer fra jorden.

Blade

Bladene er den høstede del af anlægget. Lille Kina te sorter producere takkede eller savtakket mørke grønne blade. Assam te har større blade med lidt blødere kanter. De øverste blade og bud af anlægget er plukket og tørret i foråret til forsommeren og bruges til at gøre alle former for ægte te.

Blomster

Te blomster er hvid eller creme-farvet og maj har pink kanter. De vokser som en enlig blomst eller klynger af blomster og har en stærk duft. Te er relateret til Camellia japonica, en prangende, duftende plante med store hvide Rosa eller rødlige blomster. Men te plante har små blomstrer, det er bare en tomme eller så bredt. Blade og knopper er de mest værdifulde dele af planten.

Frugt

Frugten af te plante har tre kamre, der indeholder de sparsomme frø. Hver afdeling eller lap af frugten holder fra en til tre brune frø. Te kan formeres fra frø og knopper, som ikke er bekkasin for te i foråret og forsommeren vil i sidste ende producere frø til nye planter.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com