Hvad slags lys gør planterne til at vokse større: fluorescerende eller glødelampe?

June 27

Hvad slags lys gør planterne til at vokse større: fluorescerende eller glødelampe?

Kunstige lys er en stabil måde at dyrke planter indendørs året rundt. Men både glødepærer og fluorescerende lys kan også bruges til dyrkning af planter, er fluorescerende lys ubestrideligt et bedre valg.

Lys spektrum

Elpærer udsender det meste røde stråler og ikke mange blå stråler. Det betyder, at planter ikke kan få det hele lysspektrum, de har brug for. Fluorescerende lys udsender både blå og røde lys, som giver dit anlæg med alt det skal vokse. Rødt lys opfordrer især blomstring i planter, og blåt lys tilskynder fuld plantevækst. For at gøre dine planter vokse sig større, vil hele spektret, der tilbydes af fluorescerende lys gøre det.

Varme

Elpærer skal placeres langt fra anlægget, fordi de afgiver så meget varme de skader planten, hvis alt for tæt. Fluorescerende lys afgiver mindre varme, så de kan placeres inden for inches af anlægget, og intensiteten af lys modtaget af anlægget er større.

Effektivitet

Elpærer er kun en tredjedel så effektive som lysstofrør lys, ifølge David Trinklein af Institut for Havebrugsproduktion på University of Missouri. Dette betyder, at lysstofrør udsender mere lys ved hjælp af den samme mængde af elektrisk energi. Denne effektivitet er godt for dine planter, din tegnebog og miljøet. Fluorescerende lys skal også erstattes sjældnere i løbet af livet af dit anlæg, da de holder meget længere end incandescent lys.

Lysstofrør-glødelamper kombination

Elpærer anvendes alene er ikke nok at dyrke indendørs planter, fordi de udsender det meste røde stråler. Men mange fluorescerende lys udsender mere blå end røde stråler, så en kombination af begge former for lys er faktisk det bedste valg for dine planter. Bruge et forhold på 3 til 10; for hver 30 watts glødepære lysets, give 100 watt af fluorescerende lys.

Fluorescerende vokse lyser

Hvis du beslutter at bruge kun fluorescerende lys, skal du kontrollere, at give alle røde stråler din plante behov. Fluorescerende "grow lights" udsender mere røde stråler end traditionelle lysstofrør; elpærer til at undgå besværet med at købe inventar til begge slags pærer kan erstatte disse vokse lyser. Grow lights kan bruges alene eller sammen med et tilsvarende antal cool-hvid lysstofrør (den bedste form for lysstofrør til dyrkning af planter).


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com