Hurtigt voksende buske, der vokser i våde eller tørre jord

December 17

De fleste buske har klare præferencer når det kommer til jordfugtighed, men der er nogle interessante buske kan tilpasses til både våde og tørre forhold. Uanset om du plantning i et område oversvømmet, eller bare interesseret i buske, der tolererer periodisk tørke, der er flere buske, der vokser godt, uanset om deres rødder er våd eller tør.

Pile kornel

Pile kornel (Cornus sericea, også kendt som C. stolonifera) er en North American native. Det er ekstremt kolde-tolerant og er hårdfør i hele USA Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 2 til 8. Denne løvfældende busk vokser 6 til 12 fod høj og bred. Den har hvide blomster i slutningen af foråret, efterfulgt af hvide bær i tidlige efterår. Pile Kornel er især slående i vinterlandskab, når de lyse røde grene skiller sig ud. Mens red-vidjer kornel naturlige vækststeder er vådområder, bemærker plante ekspert Michael Dirr, at det er ekstremt tilpasses jordbundsforhold, herunder tør situationer såsom vejsider og parker.

Butterfly Bush

Sommerfugl buske (Buddleia davidii) er løvfældende buske værdsat for deres lang sæson af bloom, fra tidlig sommer til frost. Plante sommerfugl buske i fuld sol for bedste blomstring. De duftende blomster ligner syrener. Blomster er fremstillet på ny vækst. Buske nå 5 til 10 fod, med lignende bredde. Kultivar Black Knight er en energisk producenten med mørk lilla blomster. Harlekin sports rødlig-lilla blomster og grønne og hvide, brogede blade. Hvide buket har hvide blomster med en orange hals. Som navnet antyder, elsker sommerfugle at besøge denne busk. Buddleia er hårdfør i zone 5 til 9. Det kan vokse mere som en flerårig plante i de koldere dele af sortimentet, døende tilbage til jord niveau efter en hård fryse, men det sender ud energisk ny vækst i foråret.

Sort Chokeberry

University of Illinois anbefaler sort chokeberry (Aronia melanocarpa) for både våd- og situationer. Også en native busk, sort chokeberry har små, hvide blomster i foråret, og mørk lilla frugt i sensommeren og efteråret. Blade turn vin-rødt i efteråret. Plante sort chokeberry i fuld sol eller halvskygge. Det er hårdfør i zoner 3 til 8.

Fælles Ninebark

Fælles ninebark (hoved opulifolius) er også kendt som østlige ninebark. Denne 10-fods høje og -bred busk vokser godt i enten våd eller tør jord og i sure eller basiske forhold, ifølge Oklahoma University. Peeling barken på ældre stilke tilføjer interesse til vinter haver. Ninebark har hvide blomster i slutningen af foråret og skinnende røde bær i sommer. Det er hårdfør i hele zoner 2 til 7.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com