Voksende dværg Borlotti bønner

December 18

Voksende dværg Borlotti bønner

Dværg borlotti bønner (Barlotto di Fuoco) er også kendt som tranebær bønner. Disse pinto mellemstore bønner og deres bælg er hvide med tranebær-røde vener, der forsvinder, når de er kogt. Selv om de vokser som runner bønner, i modsætning til runner bønner de ikke skal spises samme dag de er plukket. Borlotti bønner ikke store producenter i forhold til nogle andre bønne sorter, men deres slående udseende og chestnutlike smag mere end kompensere.

Plantning

Dværg borlotti bønner gør bedst i godt dræning, frugtbar jord med fuld sol. De ikke kan lide alt for sure jord og gøre godt med en pH-værdi mellem 5,8 og 7.1. Da borlotti bønner er modtagelige for snegle, start frø indeni. Plante frø omkring 2 inches dyb. Bønner foretrækker varme jordtemperaturer og udplantningsplanterne bør ikke blive transplanteret indtil jordens temperatur er mindst 60 grader Fahrenheit. Plads transplantationer omkring 4 inches fra hinanden og give støttestrukturer, såsom polakker, espalier eller strenge til vinstokke at klatre.

Befrugtning/jord

Bønner er følsomme over for gødning skade. De har brug for en masse af kalium og kali, men ikke meget kvælstof eller de vil ikke producere bælg så hurtigt. En 5-10-10 gødning er passende. Anvendelse af gødning til en dybde af 6 inches før plantning eller omplantning. Tilføje tomat gødning, når en måned forbedre udbyttet.

Vanding

Give din dværg borlotti bønner med en tomme af vandet hver uge. Dette er især vigtigt, mens planterne blomstring eller udvikle bælg. Undgå at fugte bladene, fordi våde blade tilskynde bakteriel blight og svampeinfektioner. Vand planterne tidligt på dagen, så de har tid til at tørre ud før solnedgang. Efter planter udvikle deres andet sæt af blade, muld dem som hjælper med at bevare jordbundens fugt. Underwatering bønner medfører misdannede bælg.

Lugning

Dværg borlotti bønner har lavt rødder så hoe med overfladisk slagtilfælde undgå sårede dem. Ikke dyrke når bladene er våde reducerer risikoen for sygdomsspredning. Ved hjælp af sort plast eller tilføje økologiske muld, såsom strimlet bark, forvitret halm eller ubehandlet græsplæne udklip, reducerer weed problemer. Barkflis lag skal være mellem 2 og 3 inches dyb. Gælde kun barkflis, efter at jorden bliver varmere. Sort plast har den fordel at opvarmning af jorden.

Høst

Høst dværg borlotti bønner fra sensommeren til midten af efteråret. Bælgene er fast og sprødt, når du er klar, picking. Høst bælg, når planterne er tør undgår spredning bakteriel blight. Høst fremmer dannelsen af nye blomster og yderligere bælg, hvis de er plukket før frøene modnes. Efter høst, skære vinstokke ned til jorden. Rødderne ikke fjerne, fordi de tilføjer kvælstof til jorden, da de nedbrydes.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com