Typer af centralvarme & luft enheder

June 29

Typer af centralvarme & luft enheder

I mange dele af verden er varme af primær betydning, mens klimaet gør behovet for køling ligegyldige. I andre dele af verden, som de amerikanske sydstater, er kølesystemer en opfattede livsnødvendighed. Kombinationen af varme, ventilation og klimaanlæg (HVAC) en bolig eller kommerciel bygning er indbegrebet af brugen af centralvarme og aircondition enheder.

Historie

Centralvarmeanlæg er ikke noget nyt. Romerne banebrydende konceptet i det første århundrede. Deres hypocaust system tilladt ovn-opvarmet luft til at rejse gennem passager under gulve og ind i rummene gennem rør. Svenskerne var først til at indarbejde varmt vand til varme distribution i 1700-tallet, og briterne var de første til at installere steam centralvarme enheder i bygninger i begyndelsen af 1800-tallet. Men det var først i 1900-tallet, central aircondition gjorde sin debut.

Typer

Centralvarme enheder er typisk opdelt i tre hovedkategorier: tvunget luft systemer, tyngdekraft og strålende systemer. Varmluft systemer er afhængige af en elektrisk blæser ventilator til at tvinge den opvarmede luft gennem et system af kanaler til at nå frem til den ønskede placering. Tyngdekraften systemer stole på de termodynamiske egenskaber af opvarmet luft til at stige for at fordele varmen til værelser, der er typisk placeret over ovnen. Strålende systemer afhængige cirkulerende varmt vand, damp eller elektriske elementer beliggende i vægge, gulve eller i loftet til at fordele varmen.

Funktion

Afkølet luft og varmepumpe systemer er de mest almindelige varmluft centrale kølesystemer. Afkølet luft systemer løbe elektricitet og bruge de grundlæggende principper for køleanlæg til kold luft omkring enhedens spoler. Denne luft blæses derefter gennem kanalen arbejde til den passende værelse af en elektrisk ventilator. Varmepumper har evnen til at afkøle en bygning ved at udtrække eller pumpe, varme fra inden for hjemmet og udvise det udenfor. Processen fungerer i bakgear når opstår behov for varme. Varmepumpesystemer også stole på elektrisk blæser fans til at distribuere den afkølede eller opvarmet luft i hele bygningen.

Funktioner

Geotermisk centrale air condition og varme enheder bliver mere populære. Disse enheder fungerer efter samme princip som varmepumpen, men i stedet for at stole på den omgivende luft som en kilde til opvarmning eller køling, geotermisk enheder er afhængige af en konstant temperatur på jorden. Disse enheder anvender et system af rør, der er begravet op til otte fødder underjordiske. Fordelen ved geotermisk enheder er deres evne til at levere yderst omkostningseffektiv, opvarmning og køling, da de bruger ingen fossile brændstoffer til magten deres opvarmning og afkøling mekanisme.

Betydning

Alle nye centrale klimaanlæg er målt for effektivitet og tildelt en sammenlignende bedømmelse kaldet årstidens energi effektivitet Rating (SEEREN) som blev udviklet af Air-condition, opvarmning og Refrigeration Institute (AHRI). I 1992 begyndte den føderale regering om oprettelse af SEER ratings for air condition-enheder fremstillet i USA På tidspunktet var den mindste rating 10. I 2006, blev standarden forhøjet til 13. Ved udgangen af 2008 central klimaanlægget fabrikanter producerede enheder, der opnåede SEER ratings af op til 24 og effektiviteten af disse enheder er op til 75 procent mere effektiv end sammenlignelige enheder fremstillet så sent som i 2003.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com